Main Content

Tri korunky chcú na OH medailu: Aká zostava môže vycestovať do Pekingu?

utorok, 19. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

švédska hokejová reprezentácia
švédska hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Olympijský turnaj sa blíži. V našej rubrike si predstavíme ďalší tím, ktorý na záverečnom turnaj olympiády bude hrať. Dnes ním bude výber Švédska, ktoré bude chcieť na turnaji miešať kartami a zabojovať o zisk najcennejšieho kovu. 

Uplynulý týždeň predstavil švédsky hokejový zväz prvé tri mená, ktoré určite uvidíme na OH v Pekingu. Sú nimi obranca Tampy Bay Victor Hedman, a útočníci Colorada Gabriel Landeskog, respektíve forward New Yorku Rangers Mika Zibanejad. Ako by však mohla vyzerať kompletná súpiska?

Rickard Rakell
Rickard Rakell | zdroj: TASR

BRÁNA:

Robin Lehner - Jacob Markstrom - Linus Ullmark

Jednotkou Troch koruniek by mohol v Pekingu byť gólman Zlatých rytierov z Vegas Robin Lehner. O post kráľa bránkoviska však budú chcieť zabojovať aj Jacob Markstrom či Linus Ullmark, ktorí by v Číne taktiež chýbať nemali.

OBRANA:

Victor Hedman - John Klingberg

Rasmus Dahlin - Erik Karlsson

Hampus Lindholm - Oliver Ekman-Larsson

Mattias Ekholm - Rasmus Andersson 

V defenzíve Tre kronor opäť nájdeme stálice ako, ktoré patria k oporám na každom veľkom reprezentačnom turnaji. Vo výbere nechýbajú Hedman, Klingberg, Karlsson či Ekman-Larsson, ktorí by mali byť doplnení o ďalších zadákov z NHL. V tíme by nemala chýbať ani draftová jednotka z roku 2018 Rasmus Dahlin.

ÚTOK:

Elias Pettersson - Mika Zibanejad - William Nylander

Filip Forsberg - Nicklas Backstrom - Gabriel Landeskog

Gustav Nyquist - William Karlsson - Viktor Arvidsson

Rickard Rakell - Alexander Wennberg - Patric Hornqvist

Victor Olofsson - Elias Lindholm

Ofenzíva severského tímu je prešpikovaná hviezdnymi menami. Pre väčšinu z nich to bude premiérová účasť na olympijskom turnaji, no treba povedať, že kvalita je i tak obrovská. Veteráni Backstrom a Hornqvist by mali útoku dodať potrebnú rozvahu a Švédi môžu pomýšľať na najvyššie méty. Na súpiske chýbajú napríklad Oscar Klefbom, Adam Larsson, Andre Burakovsky či Lucas Raymond.