Main Content

Kto bude reprezentovať Rusko na OH v Pekingu? Pohľad na súpisku Zbornej naháňa strach

sobota, 16. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

ruská hokejová reprezentácia
ruská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Nielen Kanada či USA, ale aj ruský výber by mal na olympijskom turnaji v čínskom Pekingu patriť k adeptom na zisk zlata. Rusov na reprezentačnom vrchole roka povedie ako tréner Oleg Znarok, ktorý má jasný cieľ obhájiť so Zbornou titul olympijských šampiónov.

Oficiálne potvrdenú účasť pod olympijskými kruhmi majú zatiaľ útočníci Nikita Kucherov a Alexander Ovechkin. Spolu s nimi aj brankár Tampy Bay Andrei Vasilevski, ktorý patrí k najlepším v profilige. Ako by však mohla vyzerať finálna súpiska Rusov?

Alexander Ovečkin (vľavo)
Alexander Ovečkin (vľavo) | zdroj: TASR

BRÁNA:

Andrei Vasilevski, Semyon Varlamov, Igor Shesterkin

Ruská brankárska škola má veľkú kvalitu, vo výbere figuruje dvojnásobný víťaz Stanley Cupu Andrei Vasilevski, brankár New Yorku Islanders Semyon Varlamov i mladý 25-ročný gólman New Yorku Rangers Igor Shesterkin. Zaujímavosťou je, že vo výbere chýbajú napríklad Sergej Bobrovski, Yaroslav Askarov, Alexander Georgiev či Ilya Sorokin.

OBRANA:

Ivan Provorov - Mikhail Sergachev

Dmitry Orlov - Alex Romanov

Vladislav Gavrikov - Nikita Zadorov

Nikita Nesterov - Nikita Zaitsev

Defenzíva ruského výberu vyzerá na papieri solídne. Mladá krv v zostave Zbornej môže vytvoriť fantastickú zmes, ktorá bude patriť k najlepším na turnaji.

ÚTOK:

Alex Ovechkin - Evgeni Malkin - Nikita Kucherov

Artemi Panarin - Vladislav Namestnikov - Andrei Svechnikov

Vladimir Tarasenko - Ivan Barbashev - Kirill Kaprizov

Pavel Buchnevich - Mikhail Grigorenko - Evgeni Dadonov

Ilya Kovalchuk, Alexander Radulov

Tu nie je o čom. Nabitá ofenzíva ruského tímu bude patriť k najlepším na turnaji. Mená ako Ovechkin, Kucherov, Malkin, Panarin, Kaprizov či Tarasenko vzbudzujú rešpekt. Dôležité však bude, ako si tieto hviezdy dokážu sadnúť a či medzi nimi bude fungovať správne chémia. Zaujímavosťou je, že chýbajú hráči ako Ivan Telegin, Valeri Nichuskin, Ilya Mikheyev či Alex Barabanov.