Main Content

Traja Slováci v prvom kole draftu NHL? Filip Mešár má všetko vo svojich rukách

streda, 13. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Filip Mešár aktuálne hrá svoju druhú sezónu v seniorskom tíme HK Poprad. Premiéru v A tíme si odkrútil už v uplynulom ročníku ako 16-ročný mladík. Odohral 36 zápasov, v ktorých zaknihoval bilanciu 4 góly a 10 asistencií.

Mešár v januári oslávi osemnáste narodeniny, no v drese jedného z ašpirantov na titul v Tipos Extralige patrí k lídrom. V novej sezóne odohral zatiaľ 6 zápasov, v ktorých trikrát rozvlnil sieť súpera. Je jasné, že ak mu vydrží forma, svoje strelecké maximum v našej najvyššej súťaži prekoná.

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Slovenského mladíka si všímajú aj v zámorí, kde ho zaradili medzi TOP prospekty draftu NHL, ktorý sa uskutoční v roku 2022. Na ňom by v prvom kole mali zaznieť mená Juraja Slafkovského či Šimona Nemca, no existuje príležitosť, že k spomenutej dvojici by sa mohol zaradiť aj popradský odchovanec.

Dôvodov je viac. Mešár má skúsenosti so seniorským hokejom, skvele korčuľuje, má veľký prehľad v hre, ale taktiež dokáže premieňať šance, do ktorých sa dostal. Tieto tvrdenia potvrdil aj na augustovom turnaji Hlinka Gretzky Cup, kde patril k najlepším hráčom vo výbere slovenskej reprezentácie do 18 rokov.