Main Content

Prekoná Slafkovský Gáboríka? 17-ročný mladík sa môže stať najvyššie draftovaným Slovákom v histórii

utorok, 12. október 2021 10:32 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Dnes v noci štartuje sezóna v kanadsko-americkej NHL. Nepredstaví sa v nej draftová jednotka Owen Power, ktorého si v lete vybrali zástupcovia Buffala Sabres. 18-ročný mladík pokračuje v NCAA, kde pôsobí v tíme univerzity z Michiganu. Pomaly sa však blíži draft 2022, kde zaznie aj meno Juraja Slafkovského.

17-ročný košický rodák koncom marca oslávi osemnáste narodeniny, no vie, že už táto sezóna je pre neho kľúčová. Pôsobí vo fínskom TPS Turku, kde si odskúšal už aj najvyššiu súťaž v krajine tisícich jazier. Momentálne má na konte 8 štartov v prvom tíme, v ktorých zaknihoval jednu asistenciu.

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slafkovský má pred sebou náročné mesiace. V nízkom veku už má za sebou seniorské majstrovstvá sveta či olympijskú kvalifikáciu, ani to mu však nezabezpečuje stabilné miesto v prvom tíme fínskeho vicemajstra. Navyše urasteného slovenského útočníka čaká draft, na ktorom by mohol byť postavený veľmi vysoko.

Existuje reálna šanca, že pokorí aj rekord Mariána Gáboríka a vyberú si ho z prvých dvoch miesta. Dôvodov je na to viac, Slafkovský už má skúsenosti so seniorským hokejom, v čase draftu už bude po majstrovstvách sveta, kde by Slafkovský v prípade formy nemal chýbať, môže sa predstaviť aj na olympijských hrách v Pekingu, kde budú hrať najlepší hráči sveta. Taktiež sa očakáva, že bude jedným  z lídrov reprezentácie do 20 rokov, ktorá odohrá svetový šampionát na prelome rokov.

Potenciál, ktorý drieme v slovenskom mladíkovi je obrovský. To, či sa mu podarí prekonať Gáboríkov rekord prezradí až následujúce leto. Jedno je však isté, boj o post najvyššie draftovaného Slováka je už v plnom prúde.