Main Content

Američania vyrukujú na OH so silnou zostavou: Kto by mal v Pekingu nastúpiť za USA?

štvrtok, 14. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

americká hokejová reprezentácia
americká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Zimné olympijské hry sa blížia. Po 8 rokoch budú opäť aj s účasťou hokejistov z kanadsko-americkej NHL. Uplynulý týždeň sme vám priniesli možnú podobu kanadského národného tímu, dnes si priblížime ich rivala z USA. Kto by mohol v Pekingu nastúpiť?

Quinn Hughes a Patrick kane
Quinn Hughes a Patrick kane | zdroj: TASR

Zámorský tím už oznámil prvú trojicu, ktorá ho bude vo februári reprezentovať. Sú to dvaja útočníci, konkrétne Patrick Kane a Auston Matthews. Okrem nich aj zadák Seth Jones. Zaujímavosťou je, že Kane aj Jones sú kmeňovými hráčmi Chicaga Blackhawks.

BRÁNA:

Connor Hellebuyck - John Gibson - Thatcher Demko

O post jednotky by si to vo výbere trénera Mikea Sullivana mali rozdať Connor Hellebuyck a John Gibson. Pre oboch by to mala byť premiérová účasť pod olympijskými kruhmi. Patria k elite profiligy, takže na OH by nemali chýbať. Doplniť toto duo by mal gólman Vancouveru Canucks Thatcher Demko.

OBRANA:

Zach Werenski - Seth Jones

Quinn Hughes - John Carlson

Adam Fox - Charlie McAvoy

Torey Krug - Jaccob Slavin

Defenzíva amerického tímu vzbudzuje rešpekt. Nájdeme tu viacero mladých obrancov, ktorí však už v mladom veku patria k elite profiligy. Aktuálny držiteľ Norris Trophy Adam Fox je až v tretej obrane. Aj to svedčí o obrovskej sile v obrane Američanov. Avšak, nie je to len o mladíkoch. Na súpiske je aj skúsený John Carlson. Absentujú napríklad Ryan Suter, Jacob Trouba či Ryan McDonagh.

ÚTOK:

Johny Gaudreau - Auston Matthews - Patrick Kane

Alex DeBrincat - Jack Hughes - Brock Boeser

Jake Guentzel - Dylan Larkin - Max Pacioretty

Brady Tkachuk - J.T. Miller - Matthew Tkachuk

Kyle Connor - Phil Kessel

Aj pohľad na ofenzívu výberu Mikea Sullivana vyvoláva obdiv. Obrovská sila amerického tímu tkvie vo všetkých štyroch formáciách. Nájdeme tu mená ako Matthews, Kane, Gaudreau, Boeser, Larkin či Hughes, ktorí patria k lídrom svojich mužstiev v kanadsko-americkej NHL. O sile amerického výberu svedčí fakt, že sa nezmestili na súpisku ani mená ako Anders Lee, Clayton Keller, T.J. Oshie, Cam Atkinson či Vincent Trocheck.