Main Content

Stav Feherváryho nie je vážny. Vyhol sa zlomenine

štvrtok, 7. október 2021 10:35 | Autor: TASR

Martin Fehéréváry
Martin Fehéréváry | zdroj: TASR

Washington 7. októbra (TASR) - Zranenie slovenského hokejistu Martina Fehérváryho, ktoré utrpel v pondelkovom prípravnom stretnutí NHL na ľade New Jersey (1:4), by nemalo byť vážne.

Obranca Washingtonu síce vynechal stredajší tréning a nehral v noci na štvrtok proti Bostonu (4:3 pp), no podľa trénera Petra Laviolettea by nemuselo trvať dlho, aby sa znova ukázal v zostave Capitals.

"Nemyslím si, že je to až také zlé. Dúfam, že si ešte zahrá v prípravnom zápase. Uvidíme, ako sa to bude v ďalších dňoch vyvíjať," uviedol Laviolette pre NBC Sports na margo zranenia Fehérváryho. Kouč verí, že bude mať mladého zadáka k dispozícii už v piatok.

Dvadsaťdvaročný Fehérváry utrpel zranenie hornej časti tela, keď ho v druhej tretine trafil do ruky puk. Zápas s New Jersey nedohral. Jeho zdravotný stav posudzujú Capitals na dennej báze, dobrou správou je, že sa vyhol zlomenine. Podľa The Athletic má pravdepodobne poranený prst.

Po letných odchodoch Zdena Cháru či Brendena Dillona by sa Fehérváry mal dostať na otváraciu súpisku Washingtonu a podľa zámorských médií by sa mohol stať stabilnou súčasťou defenzívy Capitals v nadchádzajúcej sezóne. Slovenský reprezentant absolvoval debut v prestížnej profilige už v ročníku 2019/2020, ten minulý však strávil celý na farme Hershey Bears, v 24 zápasoch AHL si pripísal tri góly a 14 asistencií.