Main Content

VIDEO: Škriniar pri ďalšej výhre Interu, Juventus sa dostáva do formy

sobota, 2. október 2021 21:40 | Autor: TASR

Inter Miláno, Milan Škriniar
Inter Miláno, Milan Škriniar | zdroj: TASR

Rím 2. októbra (TASR) - Futbalisti Interu Miláno vyhrali v sobotňajšom súboji 7. kola talianskej ligy na ihrisku Sassuola 2:1. Obhajca titulu otočil skóre dvoma gólmi po zmene strán.

Celý zápas v drese Interu odohral slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý v 22. minúte fauloval vo vlastnom pokutovom území Jeremieho Bogu a Domenico Berardi nariadenú penaltu premenil. Inter zmazal náskok po necelej hodine hry, hlavou sa tesne po svojom príchode na trávnik presadil Edin Džeko. Tri body pre favorita zariadil v 78. minúte Lautaro Martinez z pokutového kopu. Inter poskočil v neúplnej tabuľke na druhé miesto o bod za Neapol, ktorý má zápas k dobru.

Slovenský obranca Norbert Gyömbér doviedol tím Salernitany v pozícii kapitána k prvému víťazstvu v novom ročníku Serie A. Nováčik najvyššej talianskej súťaže zdolal na domácom trávniku FC Janov 1:0 po góle Milana Djuriča zo 66. minúty.

Gyömbér odohral s kapitánskou páskou na rukáve celý duel a v jeho závere uvidel žltú kartu. Salernitana sa vďaka výhre odlepila z posledného miesta v tabuľke, na ktoré kleslo Cagliari. Klub zo Salerna účinkuje medzi talianskou elitou po dlhých 23 rokoch.

V turínskom derby medzi FC a Juventusom rozhodol o výhre hostí 1:0 Manuel Locatelli gólom v 86. minúte. Juventus triumfoval tretíkrát za sebou a po nevydarenom úvode sezóny sa vyšplhal v tabuľke do jej hornej polovice.

Serie A - 7. kolo:

FC Turín - Juventus Turín 0:1 (0:0)
Gól: 86. Locatelli

US Salernitana - FC Janov 1:0 (0:0)
Gól: 66. Djurič
/N. Gyömbér (Salernitana) odohral celý zápas + ŽK/

US Sassuolo Calcio – Inter Miláno 1:2 (1:0)
Góly: 22. Berardi (z 11m) – 58. Džeko, 78. Martinez (z 11m)
/M. Škriniar za hostí celý zápas/