Main Content

Ako môže vyzerať súpiska Kanady na ZOH? Pohľad na tieto mená vzbudzuje rešpekt!

štvrtok, 7. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Kanadská hokejová reprezentácia, ZOH 2014
Kanadská hokejová reprezentácia, ZOH 2014 | zdroj: TASR

Olympijský turnaj bude po 8 rokoch opäť aj s účasťou hráčov z kanadsko-americkej NHL. Medzi najväčších favoritov turnaja v Pekingu by mal patriť tím Kanady, ktorý ako hlavný tréner povedie skúsený kouč Tampy Bay Lightning Jon Cooper.

Zámorský portál Thehockeywritters.com prišiel s predpokladanou zostavou Javorového listu pod olympijskými kruhmi. Ako by teda súpiska najväčšieho favorita mohla vyzerať?

Carey Price
Carey Price | zdroj: TASR

BRÁNA:

Carey Price – Marc-André Fleury – Darcy Kuemper

Tu asi nie je o čom. Hviezda Montrealu Canadiens bude chcieť pridať ďalšie zlato, čerstvý víťaz Vezina Trophy patrí k elite profiligy a gólman, ktorý dokázal vychytať zlato na MS 2021. Títo traja by mali do Číny jednoznačne cestovať.

OBRANA:

Morgan Rielly – Dougie Hamilton

Cale Makar – Shea Theodore

Aaron Ekblad – Alex Pietrangelo

Thomas Chabot – Drew Doughty

Pohľad na obranu kanadskej reprezentácie je skutočne zaujímavý. Nájdeme tam mladých perspektívnych zadákov, ale aj ostrieľaných borcov, ktorým by sa miestenka nemala ujsť. Je zaujímavé, že absentujú mená ako Kris Letang, Ryan Ellis či Jake Muzzin. Jedno je isté, defenzíva Javorových listov bude patriť na turnaji k najlepším.

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

ÚTOK:

Steven Stamkos – Sidney Crosby – Nathan MacKinnon

Mitch Marner – Connor McDavid – Mark Schiefele

Brayden Point – Ryan O´Reilly – Mark Stone

Brad Marchand – Patrice Bergeron – John Tavares

Jonathan Huberdeau – Sean Couturier

Wow, pri pohľade na útok výberu Jona Coopera padne bežnému smrteľníkovi sánka dole. Mená ako Crosby, MacKinnon, McDavid, Marner, Stamkos, Point či Stone vzbudzujú obrovský rešpekt. Niet divu, že kanadský tím bude patriť k TOP favoritom. Za zmienku stojí fakt, že v zostave nefigurujú mená ako Matt Barzal, Claude Giroux či Tyler Seguin.