Main Content

Nech už to začne ... (komentár)

piatok, 1. október 2021 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Zdeno Chára a Patrice Bergeron
Zdeno Chára a Patrice Bergeron | zdroj: TASR

Nachádzame sa vo fáze, kedy už hokejoví fanúšikovia po celom svete nevedia obsedieť. Niet sa čo čudovať, veď čoskoro by mala začať najlepšia liga na svete, kanadsko-americká NHL. Pozitívnou správou pre všetkých je, že čakanie už nebude dlhé. 

Komentár Jakuba Vaverku

Od momentu, kedy hokejisti Tampy Bay Lightning vo finálovej sérii NHL štvrtý raz triumfovali proti Montrealu Canadiens  a získali Stanley Cup druhý raz za dva roky, ubehlo už niekoľko mesiacov. Ročník 2020/2021 je pocitovo dávnou minulosťou a všetci netrpezlivo čakajú na sezónu 2021/2022. Tá oficiálne začne z noci z 12. na 13. októbra 2021. Áno, ešte si chvíľu počkáme, ale čakanie sa dostalo do svojej záverečnej fázy. Najlepší svetový hokej sa blíži.

A rozhodne sa máme na čo tešiť. Na hokejovej mape je nový klub, do profiligy vstupuje Seattle Kraken, ktorý sa chce inšpirovať spanilou jazdou Vegas Golden Knights z ročníka 2017/2018. Ono, keď sme pri VGK, rytieri z Nevady vstupujú do svojho piateho ročníka v NHL a radi by dosiahli na vytúžený Stanley Cup. Patria medzi favoritov, spolu s Tampou Bay, Coloradom Avalanche či New Yorkom Islanders.

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Ostrovania budú predovšetkým na Slovensku veľmi sledovaným tímom, pretože na Long Island sa medzi sezónami presťahoval legendárny Zdeno Chára. A nie ďaleko od New Yorku sídli ďalší "slovenský" tím, v New Jersey Devils sa pokúsi preraziť trio Tatar, Studenič a Jaroš. Slovákov bude aj v novej sezóne v kanadsko-americkej lige ako šafranu, ale veríme, že budeme počuť viac napríklad o mladíkoch z Calgary Flames (Ružička, Pospíšil) či o Martinovi Féhervárym, ktorého si Washington Capitals pomaly, ale isto pripravuje pre pravidelnú účasť v prvom tíme.

O tom, na čo sa tešiť by sme sa mohli baviť nekonečne dlho. Ako sa bude dariť nováčikom zo Seattlu? Priblíži sa Alexander Ovečkin streleckému rekordu Waynea Gretzkeho? Kto sa stane víťazom Stanley Cupu? Bude Connor McDavid opäť bezkonkurenčný a Edmonton znovu tragický? Bola účasť kanadského tímu vo finále výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo? Na všetko postupne dostaneme odpovede.

Ako hovorí samotný titulok, nech už to začne.