Main Content

Tuchel o Havertzovi: Keď máte také množstvo talentu, dotlačíme vás k maximu

sobota, 25. september 2021 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Nemecký tréner Thomas Tuchel nachádza v Kaiovi Havertzovi presne to, čo potrebuje. Tento mladý nemecký útočník má len 22 rokov, ale už teraz patrí medzi legendy Chelsea FC.

Ako môže byť 22-ročný chalan s jednou odohratou sezónou v klube legendou? Nuž, Kai Havertz rozhodol tohtoročné finále Ligy majstrov gólom do siete Manchestru City. Uplynulý ročník mal náročný, musel sa vysporiadať so zmenou prostredia po prestupe z Leverkusenu, taktiež prekonal koronavírus.

"Cítim, že po konci minulého ročníka je veľmi sebavedomý, predovšetkým v Lige majstrov bol rozhodujúcim prvkom. Veľký vplyv má aj teraz, vydobyl si svoje miesto v tíme. Pracuje tvrdo a jeho sebaistota je na úplne novej úrovni," rozhovoril sa o svojom krajanovi kouč The Blues Thomas Tuchel. 

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: Instagram

"Sú malé detaily, kde vidím, ako veľmi sa posunul. Posúva sa dopredu, zlepšuje sa. To je to, čo vyžadujeme, pretože Kai je plný talentu a nenecháme ho oddychovať ani sekundu. Keď máte takéto množstvo talentu, budeme vás tlačiť k absolútnemu maximu. A tento chalan ho má, čo sa týka tela a hlavy," myslí si Tuchel. 

Kai Havertz má na to, aby bol prvotriednou futbalovou hviezdou. "Má všetko na to, aby bol medzi najlepšími futbalistami na svete. To je to. Je vo veľmi dobrej forme. Počítame s ním, je pre nás nesmierne dôležitý," zakončil kouč víťaza Ligy majstrov.