Main Content

The Hockey News: Takto bude vyzerať zostava Slovenska na OH v Pekingu

nedeľa, 19. september 2021 11:13 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti sa na konci augusta definitívne prebojovali na olympijský turnaj, ktorý sa začiatkom budúceho roka uskutoční v čínskom Pekingu. Zverenci Craiga Ramsayho sa predstavia v skupine C, v ktorej sa stretnú so Švédskom, Fínskom a Lotyšskom. Ako by mohla vyzerať zostava hokejistov s dvojkrížom na hrudi? Takto to vidí zámorský magazín The Hockey News.

Bránkovisko Slovenska by malo byť pokryté skutočne kvalitne. Jednotkou by sa mal stať veterán Jaroslav Halák, ktorý v ročníku 2021/2022 bude obliekať dres Vancouveru Canucks. Chrbát by mu mal kryť Branislav Konrád, ktorý bol jednotkou aj počas kvalifikácie. Tretím strážcom svätyne, ktorý by mal cestovať do Číny by mal byť Adam Húska.

V defenzíve nie je prekvapením, že turnaja by sa podľa The Hockey News nemal zúčastniť 44-ročný Zdeno Chára. Lídrom by mal byť Andrej Sekera, ktorý by mal vytvoriť obranný pár s Erikom Černákom. Ďalšie dvojičky vidia v zámorí takto: Fehérváry – Jaroš, Marinčin – Čerešňák, Gernát - Nemec

Aj ofenzíva by podľa zámorského denníka mohla byť silná. Elitné trio by malo byť v zložení ako na domácich MS v roku 2019, teda Tatar – Hudáček – Pánik. Druhú lajnu vytvoria Cehlárik s Hrivíkom a Lantošim, ktorý na turnaji v roku 2021 patrili k najlepším. Bottom 6 by potom mohol Craig Ramsay vytvoriť z mien ako Tomáš Jurčo, Adam Ružička, Marián Studenič, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, Kristián Pospíšil, Marko Daňo či Miloš Roman.