Main Content

Smelé plány FC Barcelona: Haaland, Pogba, Olmo a možno Neymar?

štvrtok, 23. september 2021 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar, Haaland, FC Barcelona
Neymar, Haaland, FC Barcelona | zdroj: TASR

Barcelona chce v roku 2022 získať do svojho tímu tri veľké futbalové mená, pričom to štvrté, by vraj mohlo prísť na Camp Nou ako bonus. Plány Blaugranas sú vyslovene smelé. 

Smelé určite, ale či reálne, to je v tomto okamihu zahalené rúškom tajomstva. Španielsky denník Mundo Deportivo píše, že Barcelona bude chcieť v roku 2022 získať Erlinga Brauta Haalanda z Borussie Dortmund, Daniho Olma z RB Lipsko a Paula Pogbu z Manchestru United.

Vylúčený vraj nie je ani návrat Brazílčana Neymara, ktorý je s Barcou spájaný prakticky neustále od roku 2017, kedy Camp Nou opustil a zamieril za 222 miliónov eur do Parížu Saint-Germain. Haalandov transfer by bol pre Barcu finančne náročný, ale Katalánci by mohli do Dortmundu poslať ako súčasť dohody napríklad Dembélého.

Pogba bude budúce leto voľným hráčom a Dani Olmo bol v minulosti súčasťou barcelonskej akadémie La Masia, pričom nie je tajomstvom, že by rád za FCB v budúcnosti hrával. Barca musí aktuálne stabilizovať svoje financie. Až potom sa môže sústrediť na nové nákupy.