Main Content

iClinic Bratislava Capitals s prvou výhrou v novej sezóne IHL

nedeľa, 19. september 2021 07:56 | Autor: TASR

iClinic Bratislava Capitals
iClinic Bratislava Capitals | zdroj: TASR

Bratislava 18. septembra (TASR) – Hokejisti iClinic Bratislava Capitals zvíťazili v sobotňajšom domácom zápase 2. kola nadnárodnej IHL nad Dornbirnom Bulldogs 5:2.

iClinic Bratislava Capitals - Dornbirn Bulldogs 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 19. Immo (Jardine, Roy), 19. Valkvä Olsen (Arniel), 22. Arniel (t.s.), 49. Bondra (Sádecký), 53. Sádecký (Faith, Roy) – 34. Spencer (Häussle), 56. Häussle (Macierzynski). Rozhodovali: Ofner, Rencz - Kis-Király, D. Konc, vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 320 divákov.

Bratislava: LaCouvee - Carson, Jardine, Chovan, Snuggerud, Nanne, Zeleňák, Vybíral, Fereta - Žerdev, Roy, Immo – Valkvä Olsen, Arniel, Faith – Buc, Sádecký, Bondra – Škvarek, Mrázik, Hudec

Dornbirn: Madlener - Gröndahl, Suhonen, Spencer, Ross, Vandane, Cuma, Kandemir, Kutzer - Beck, Růžička, Saarinen - Padakin, Hancock, Schwinger - Jevpalovs, Häussle, Macierzynski - Pöschmann, Zitz, Antonitsch

Domáci mohli ísť do vedenia v 5. minúte, keď sa dostali do prečíslenia 3 na 2, ale Valkvä Olsen neprekonal Madlenera. Vzápätí nevyužili ani prvú presilovku v zápase. V 12. minúte sa nepresadil Roy po prihrávke Žerdeva. Hostia mohli udrieť v presilovke, ale veľa v nej nevymysleli. Nerozhodné skóre zlomili Capitals v predposlednej minúte tretiny, keď sa presadil Immo a krátko po ňom Valkvä Olsen. Po zmene strán išiel sám na brankára Arniel, ktorého faulovali, a útočník domácich premenil trestné strieľanie - 3:0. Hostia znížili v 34. minúte zásluhou Spencera. Capitals si v tretej tretine duel postrážili, v 49. minúte zvýšili na 4:1 Bondra a v 53. upravil na rozdiel štyroch gólov Sádecký. Päť minút pred koncom skorigoval stav Häussle.

ďalšie výsledky:

Hydro Féhervár AV 19 - HC Val Pusteria 5:2

KAC Klagenfurt - HC Innsbruck 6:2