Main Content

Kane sa priznal k závislosti na hazarde. Vlastne zápasy však netipoval

piatok, 17. september 2021 10:28 | Autor: TASR

Evander Kane (vpravo)
Evander Kane (vpravo) | zdroj: TASR

San Jose 17. septembra (TASR) - Kanadský hokejista Evander Kane priznal, že mal problém s hazardnými hrami. Krídelník San Jose Sharks v rozhovore s Lindou Cohnovou z ESPN prezradil, že zažil v minulosti chvíle, keď gambling ovplyvnil jeho rozhodovanie v zápasoch. Kategoricky však odmieta obvinenia jeho manželky Anny, že by si stavil na vlastné stretnutia.

"Jej tvrdenia sú kompletne vymyslené. Je to lož a je nešťastné, že k nim prišlo. Nikdy som si nevsadil na vlastné zápasy," vyhlásil najproduktívnejší hráč "žralokov", ktorý si v minulej sezóne NHL pripísal 49 bodov (22+27) v 56 dueloch. Kane však potvrdil závislosť na hazardných hrách: "Bola to dlhé roky veľká súčasť môjho života. Je to niečo, s čím som mal určite problém v niektorých fázach. Niekedy viac, niekedy menej."

Kane konkrétne spomenul zápas 1. kola play off v roku 2019 proti Vegas Golden Knights, v ktorom jeho problém s gamblingom ovplyvnil jeho výkon na ľade. Pri prehre 0:5 vo štvrtom dueli série Západnej konferencie nazbieral 16 trestných minút, vrátane 10-minútového osobného trestu. "Noc predtým som hral hazardné hry. Nemal som to robiť, no urobil som a to. Samozrejme, nedarilo sa mi v tom zápase. No keď máte určitý problém, niekedy nedokážete kontrolovať vaše rozhodnutia v danom čase. Mal som problém s hazardnými hrami. To je to isté, ako keď ste závislí na drogách či alkohole - nedokážete kontrolovať svoje činy," vysvetľoval 30-ročný útočník.

To, že je vrcholový športovec, iba zhoršovalo celú situáciu: "Najhoršia vec, čo sa vám môže stať pri gamblingu, je, keď vyhráte veľa peňazí. Myslíte si, že sa vám to môže podariť znova. Ako športovec máte ešte väčšiu chuť súťažiť, a ak prehrávate, trápi vás to viac a chcete to napraviť. Kopete si stále väčšiu dieru," povedal Kane, ktorý aj vinou hazardu prišiel o majetok. Vlani ohlásil bankrot: "Urobil som zlé rozhodnutia, ktoré som pocítil z finančnej stránky." Kane verí, že gambling je pre neho minulosťou: "Je to niečo, čím som si prešiel. Hodil som to za hlavu, teraz sa sústredím už iba na budúcnosť."