Main Content

Guardiola po prestrelke s Lipskom: Hrali všetko alebo nič

štvrtok, 16. september 2021 15:30 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Paríž 16. septembra (TASR) - Lionel Messi odohral za Paríž St. Germain premiérovo celé stretnutie, no jeho nový tím vstúpil do ďalšieho ročníka futbalovej Ligy majstrov iba remízou na pôde FC Bruggy 1:1. Hlavný konkurent Parížanov v A-skupine Manchester City si poradil s Lipskom vysoko 6:3 a vedie tabuľku.

Messi sa po reprezentačných povinnostiach v lete predstavil v Ligue 1 iba na 24 minút, no v stredajšom zápase 1. kola skupinovej fázy LM ho už tréner Mauricio Pochettino nemal dôvod šetriť. Večer však nepatril ambicióznemu francúzskemu klubu, ale belgickému majstrovi, ktorý mal k trom bodom bližšie. Skóre síce otvoril v 15. minúte stredopoliar Parížanov Ander Herrera, no domácich to vôbec nepoznamenalo a Hans Vanaken v 27. minúte vyrovnal.

Bruggy boli v zápase aktívnejšie, strely na bránku sa skončili v ich prospech 6:4, celkový pomer striel bol 16:9 pre flámsky klub. "Potrebujeme čas, aby sme sa spoznali. Som spokojný so snahou, ktorú sme predviedli. Musíme zostať pokojní a pracovať ďalej. Pokúsime sa byť lepší," upokojoval situáciu argentínsky kouč hostí podľa agentúry AFP.

Tréner "modro-čiernych" Philippe Clement sa mohol po stretnutí právom cítiť nadšene: "Ukázali sme, že máme poriadnu guráž. Hráči odohrali historický zápas, som na nich mimoriadne hrdý. Dokázali sme, že fyzicky sme mimoriadne silní. Tento výsledok nás ohromne motivuje do ďalšej práce."

Finalista predchádzajúceho ročníka súťaže Manchester City mal strelecké preteky proti nemeckému vicemajstrovi pod kontrolou. Ani raz v stretnutí s RB Lipsko neprehrával. Christopher Nkunku v drese hostí zaznamenal hetrik, za domácich sa presadila šestica rôznych hráčov. "Lipsko hralo všetko alebo nič. Nikdy sa nevzdávali. Nám veľmi pomohlo, že sme dokázali vždy skórovať ihneď po tom, ako aj oni," zhodnotil duel tréner domácich Pep Guardiola.

Kouč saského klubu Jesse Marsch mohol ľutovať, že jeho hráči nedokázali zabodovať, hoci strelili tri góly: "Vždy keď sme sa dostali do zápasu, City prišlo s odpoveďou. Urobili sme príliš veľa individuálnych chýb. Neboli sme skrátka dostatočne dobrí proti takémuto súperovi."

Početnú gólovú úrodu videli diváci aj v zápasoch C-skupiny. Ajax Amsterdam zvíťazil na trávniku Sportingu Lisabon 5:1, keď sa až štyrmi gólmi zaskvel útočník Sebastien Haller, a Borussia Dortmund uspela v Istanbule nad Besiktasom 2:1.