Main Content

Našiel Arsenal novú jednotku? Leno v lete môže odísť

utorok, 14. september 2021 10:50 | Autor: Jakub Vaverka

Aaron Ramsdale
Aaron Ramsdale | zdroj: TASR

Londýnsky Arsenal v štvrtom kole Premier League konečne vyhral. K triumfu 1-0 nad Norwichom City prispel výborným výkonom brankár Aaron Ramsdale. Ako sa ukazuje, mohol by sa z neho stať gólman číslo jeden. 

Aaron Ramsdale prišiel v lete na Emirates Stadium zo Sheffieldu United, ktorý zostúpil do The Championship. Pôvodným cieľom The Gunners bolo priviesť brankársku dvojku k Nemcovi Berndovi Lenovi, avšak teraz to vyzerá, že Angličan by sa mohol stať v červenej časti severného Londýna jednotkou medzi troma žrďami.

Leno chytal v tejto sezóne trikrát. V lige proti Brentfordu (0-2), proti Chelsea (0-2) a proti Manchestru City (0-5). Rozhodne sa nedá povedať, že za prehry by mohol on, práve naopak, The Gunners držal viackrát nad vodou. Avšak, takéto porážky k sebavedomiu gólmana rozhodne neprispejú.

Bernd Leno
Bernd Leno | zdroj: Instagram

Na druhej strane, Ramsdale dostal priestor v ligovom pohári pri trumfe 6-0 nad West Bromwichom Albion, pričom premiérovo sa v drese Arsenalu objavil aj v Premier League, vychytal dôležitý triumf 1-0 nad Norwichom City. Dva zápasy, dve čisté kontá, to je štart, o akom v novom klube sníva každý gólman.

A objavujú sa reporty, že Ramsdale, ktorý má 23 rokov, by mohol byť brankárskou jednotkou Kanonierov. Je o šesť rokov mladší ako 29-ročný Leno, ktorý by za istých okolností mohol v letnom transferovom okne zmeniť dres. Dlhodobo sa špekuluje, že ho láka návrat do Bundesligy, kde si urobil meno predovšetkým v Bayere Leverkusen.

Arsenal potrebuje brankársky post vyriešiť, určiť, kto je číslo jeden a kto číslo dva a najlepšie, čo najrýchlejšie, pretože ročník je rozbehnutý a každý zápas pre Londýnčanov je nesmierne dôležitý. Zatiaľ to vyzerá, že aktuálnou odpoveďou je Aaron Ramsdale.