Main Content

Vegas sa chystá na piatu sezónu v NHL: Golden Knights budú opäť patriť k ašpirantom na zisk pohára

utorok, 14. september 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

Hokejová kanadsko-americká NHL sa pomaly, ale isto blíži. Prestupové leto je takmer za nami a čoskoro odštartujú predsezónne kempy. Počas uplynulých týždňov sme mohli vidieť viacero trejdov i podpisov zmlúv. Inak tomu nebolo ani v organizácii Vegas Golden Knights, kde sú pripravení na novú sezónu.

Tím z Nevady už nebude v nastávajúcej sezóne najmladšou organizáciou v profilige. Od ročníka 2021/2022 ňou bude tím Seattlu Kraken. Golden Knights sa chystajú do piatej sezóny, v ktorej budú opäť chcieť atakovať najvyššie méty.

V novej sezóny si fanúšikovia v T-Mobile Arene budú musieť zvyknúť na to, že dres ich obľúbeného klubu už nebude obliekať ikonický Marc-André Fleury. Okrem kanadského gólmana opúšťa loď tímu z Nevady aj trio Cody Glass, Tomáš Nosek a Ryan Reaves.

Naopak, káder vystužili útočníci Evgeni Dadonov a Nolan Patrick, ktorí by sa mali zaradiť do tretieho útoku tímu trénera DeBoera. Dieru v bránkovisku po Fleurym by mal zaplátať Laurent Brossoit, ktorý prišiel z Winnipegu.

V predošlých štyroch ročníkoch hokejisti Vegas nikdy nechýbali vo vyraďovacích bojoch. Aj v novej sezóne sa budú chcieť Zlatí rytieri dostať medzi elitu profiligy. Vyvážené rozloženie všetkých štyroch formácií predurčuje tím z Nevady byť úspešným. Natíska sa otázka, či dokážu prelomiť smolu, ktorá ich sprevádza v play-off.