Main Content

Chicago je pred ostrým štartom pripravené: Hviezdny Fleury má pomôcť k návratu do zlatých čias

utorok, 14. september 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Hráči Chicago Blackhawks
Hráči Chicago Blackhawks | zdroj: TASR

Hokejová kanadsko-americká NHL sa pomaly, ale isto blíži. Prestupové leto je takmer za nami a čoskoro odštartujú predsezónne kempy. Počas uplynulých týždňov sme mohli vidieť viacero trejdov i podpisov zmlúv. Inak tomu nebolo ani v organizácii Chicaga Blackhawks, kde sú pripravení na novú sezónu.

Pred štartom nového ročníka sa vo veternom meste nespalo na vavrínoch. Vedenie Jastrabov usilovne pracovalo na prestupovom poli, o čom svedčí fakt, že sa im podarilo priviesť do tímu jedného z najlepších brankárov profiligy. Marc-André Fleury bude v novom ročníku obliekať dres Hawks.

Okrem skúseného 36-ročného veterána budú v United Center pravidelne nastupovať aj obrancovia Seth Jones a Jake McCabe i útočníci Tyler Johnson a Jujhar Khaira. Práve týchto päť mien by mohlo výrazne pomôcť Hawks v ceste späť do play-off. Najciteľnejšou stratou v kádri trénera Collitona je určite odchod skúseného veterána Duncana Keitha do Edmontonu.

Vo veternom meste sa očakáva návrat kapitána Jonathana Toewsa, ktorý vynechal celý uplynulý ročník. Ofenzíva jastrabov bude opäť stáť na menách ako Patrick Kane, Kirby Dach, Alex DeBrincat či Dylan Strome. Nesmieme však opomenúť ani českého strelca Dominika Kubalíka, ktorý sa pripravuje na svoju tretiu sezónu v profilige.

Cieľom Blackhawks v novom ročníku bude prebojovať sa do vyraďovacích bojov, v ktorých sa môže udiať čokoľvek. Skvelé doplnenie kádra by mohlo znamenať, že vo veternom meste začína svitať na lepšie časy.