Main Content

Tampa je pripravená na novú sezónu: Cieľom je tretí Stanley Cup v rade

pondelok, 13. september 2021 11:12 | Autor: Róbert Kalnický

Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning | zdroj: TASR

Hokejová kanadsko-americká NHL sa pomaly, ale isto blíži. Prestupové leto je takmer za nami a čoskoro odštartujú predsezónne kempy. Počas uplynulých týždňov sme mohli vidieť viacero trejdov i podpisov zmlúv. Inak tomu nebolo ani v organizácii Tampy Bay Lightning, kde sú pripravení na novú sezónu.

Úradujúci majster profiligy prišiel v prestupovom období o viacerých hráčov, za ktorých však prišli náhrady. Káder Bleskov opustili Blake Coleman, Barclay Godroow, Yanni Gourde, Tyler Johnson, Luke Witkowski, Mitchel Stephens či David Savard. Po uplynulom ročníku bolo jasné, že v Tampe neostane kameň na kameni.

Počas leta však vedenie Bolts nespalo a nepočítalo len odchody. Káder vystužili skúsení hráči ako Corey Perry, Pierre-Édouard Bellemare, Brian Elliott či Zach Bogosian.

V novom ročníku bude zaujímavé sledovať, či dokáže fungovať skladačka trénera Coopera aj po výraznej prestavbe bottom six. Na Floride však opäť budú tie najvyššie ciele. Zisk tretieho Stanley Cupu v rade by bol pre Blesky historickým momentom.

Slovenského fanúšika môže tešiť, že neodmysliteľným členom úradujúcich šampiónov je aj obranca Erik Černák, ktorý by mal patriť k lídrom tímu. Okrem košického odchovanca sa v novom ročníku budú Bolts spoliehať aj na hviezdy ako Andrei Vasilevski, Victor Hedman, Mikhail Sergachev, Nikita Kucherov, Steven Stamkos či Brayden Point.

Tampa Bay Lightning sa netají tým, že chce opäť v kanadsko-americkej NHL dominovať. To, či sa im to podarí prezradia najbližšie mesiace.