Main Content

Ronaldo tromfol Messiho v priazni fanúšikov. Jeho nové dresy sú populárnejšie

sobota, 11. september 2021 12:37 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo, dres Manchester United
Cristiano Ronaldo, dres Manchester United | zdroj: Instagram Manchester United

Manchester 11. septembra (TASR) - Cristiano Ronaldo a Lionel Messi patria k najlepším futbalistom v histórii, ale ich prínos siaha ďaleko za trávniky. Marketingový potenciál oboch hviezd dokazuje aj štatistika predaných dresov v nových pôsobiskách.

Messi v auguste podpísal zmluvu s Parížom St. Germain, keď po dvadsiatich rokoch opustil Barcelonu. Ronaldov prestup z Juventusu do Manchestru United bol možno ešte prekvapujúcejší. Hoci sa o jeho odchode špekulovalo už dlhšie, sám hráč do poslednej chvíle nechcel prezradiť podrobnosti o svojej budúcnosti. Navyše, s jeho menom médiá spájali najmä Manchester City či Paríž St. Germain, no v hre bol údajne aj návrat do Realu Madrid.

Ronaldo si napokon vybral klub, ktorý ho katapultoval medzi svetovú elitu. A hoci väčšina fanúšikov už jeho červený dres s číslom sedem zrejme vlastnila, neodradilo ich to od kúpy novej verzie. Podľa Daily Mail predali United od 2. septembra, keď potvrdili jeho číslo 7, Ronaldove dresy v hodnote 187,1 milióna libier, čím Portugalčan stanovil rekord v Premier League. V tomto smere nechal ďaleko za sebou svojho rivala Messiho. Argentínsky útočník mal síce náskok troch týždňov, ale PSG získal na predaji dresov s číslom 30 "iba" 103,8 milióna libier.