Main Content

Argentína neprejavila Brazílii dostatočný rešpekt, myslí si tréner Kanárikov Tite

štvrtok, 9. september 2021 16:14 | Autor: TASR

Neymar a tréner Brazílie Tite
Neymar a tréner Brazílie Tite | zdroj: TASR

Rio de Janeiro 9. septembra (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite si myslí, že Argentínčania ukázali pred vzájomným duelom nedostatok rešpektu.

Šláger juhoamerickej kvalifikácie MS 2022 v Sao Paule prerušili a následne zrušili už po siedmich minútach po zásahu úradníkov sprevádzaných políciou. Problém spôsobila štvorica argentínskych hráčov z britských klubov, ktorá podľa brazílskych úradov uviedla pri vstupe do krajiny nepravdivé informácie. Cristiano Romero, Giovani Lo Celso i Emiliano Martinez nastúpili do zápasu v základnej zostave hostí.

"Férové by bolo rešpektovanie zákonov. Férové rozhodnutie by bolo dať na prvé miesto zdravie ľudí. Férové rozhodnutie je také, podľa ktorého je šport dôležitý, ale zdravie je ešte dôležitejšie. Zákony sú nad futbalom. Želám si, aby sa zápas uskutočnil, no potrebujeme zákony a ich rešpektovanie. Futbal nie je nad tým," vyhlásil Tite.

Štvorica argentínskych futbalistov uviedla pri vstupe do Brazílie údajne nepravdivé informácie. Pre prichádzajúcich z Veľkej Británie, Indie a Juhoafrickej republiky totiž platia špeciálne podmienky, okrem iného 14-dňová karanténa po príchode do krajiny. "Hráči, ktorí pricestovali z Caracasu do Guarulhosu, deklarovali, že počas minulých dvoch týždňov sa nezdržovali ani v jednej z krajín, pre ktorú platia obmedzenia," citovala agentúra DPA vyhlásenie zdravotníckeho úradu Anvisa. Úrad má však k dispozícii informácie, podľa ktorých sa štvorica hráčov v danom období zdržiavala v Británii a neinformovala o tom. "Hovoríme o ľudských životoch, je to o zdraví. Prísť sem a byť nad zákonom, obchádzať pravidlá - to by sa nemalo diať," dodal Tite.

Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) už začala vyšetrovať predčasné ukončenie zápasu. Zatiaľ však nenaznačila, na ktorej strane môže byť vina incidentu.