Main Content

Švajčiarka so slovenskými koreňmi Benčičová je už vo štvrťfinále US Open!

utorok, 7. september 2021 05:44 | Autor: TASR

Belinda Benčičová
Belinda Benčičová | zdroj: TASR

New York 6. septembra (TASR) - Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová sa prebojovala do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

V osemfinále vyradila ako nasadená jedenástka sedmičku "pavúka" Poľku Igu Swiatekovú 7:6 (12), 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Britke Emme Raducanuovej, ktorá zdolala domácu Američanku Shelby Rogersovú hladko 6:2. 6:1.

Benčičovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou, keď hneď v úvodnom geme prelomila podanie vlaňajšej šampiónky Roland Garros a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Za stavu 5:4 išla podávať na víťazstvo v sete, no po dvojchybe prišla o servis a rozhodnutie padlo až v tajbrejku. Ten priniesol veľkú drámu. Benčičová prehrávala 2:5, no otočila nepriaznivý vývoj a v koncovke napokon slávila úspech. Prvý set trval 84 minút. V druhom dejstve Švajčiarka rýchlo odskočila Poľke na 4:1 a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku.

"V prvom sete to bolo veľmi vyrovnané, tajbrejk je aj o šťastí. V druhom dejstve som sa už cítila uvoľnene. Ďakujem fanúšikom za podporu, atmosféra bola výborná. Som rada, že som súperke odplatila hladkú finálovú prehru z finále turnaja WTA v Adelaide a že som to zvládla v dvoch setoch. V ženskom tenise je každý zápas iný, v uplynulých mesiacoch som veľmi zlepšila svoju hru," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore olympijská víťazka vo dvojhre z OH 2020 v Tokiu.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Emma Raducanuová (V. Brit.) - Shelby Rogersová (USA) 6:2, 6:1
Belinda Benčičová (Švajč.-11) - Iga Swiateková (Poľ.-7) 7:6 (12), 6:3