Main Content

Hlasy po zápase Slovensko - Chorvátsko: Zaslúžili sme si tri body!

nedeľa, 5. september 2021 09:05 | Autor: TASR

Štefan Tarkovič - Hlasy po zápase
Štefan Tarkovič - Hlasy po zápase | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v sobotnom domácom stretnutí H-skupiny kvalifikácie MS 2022 s Chorvátskom 0:1, čím sa výrazne skomplikovali jej šance na postup na svetový šampionát. Prinášame vám pozápasové reakcie. 

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Trúfam si povedať, že to bol najlepší výkon tímu pod mojim vedením. Odchádzame bez bodu, ale zaslúžili sme si tri. Diváci nám vytvorili prajnú atmosféru a mužstvo im energiu vrátilo na ihrisku. Dokázali sme si vytvoriť väčší počet šancí ako súper a boli sme lepší ako Chorváti. Napokon rozhodla individuálna kvalita Brozoviča pri zakončení. Nám chýbal väčší pokoj v zakončení, hráči veľmi chceli a možno im to zväzovalo nohy. Po takomto výkone im však nemám čo vyčítať. Do ďalšieho duelu s Cyprom ideme s imperatívom zvíťaziť."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Skúšali sme to, ako sa dalo, v priebehu zápasu sme na ihrisko poslali oddýchnutých hráčov. Protivník hral agresívne, kompaktne, dobre, takže nám môžem len zablahoželať k trom bodom."

Marek Hamšík, stredopoliar a kapitán SR: "Bol to opäť solídny výkon z našej strany. Aj keď sa prehralo, diváci po záverečnom hvizde ocenili výkon mužstva. Dali sme do toho všetko, veľa sme sa nabehali, veľmi to bolelo, ale o tom je moderný futbal. Rozhodla jedna strela, určite sme si zaslúžili viac."

Milan Škriniar, obranca SR: "Dnes nám chýbalo trochu šťastia. Hodnotí sa mi to veľmi ťažko, dali sme do toho všetko, bojovali sme a makali. Bohužiaľ, prišla štandardná situácia a inkasovali sme. Chorváti majú kvalitný tím. Diváci ocenili našu snahu, hnali nás dopredu a cítili sme ich, bohužiaľ sme ich nepotešili výsledkom."

Dávid Hancko, obranca SR: "Zo začiatku som sa na ľavom kraji obrany chvíľu hľadal, ale čím zápas plynul, tým som sa cítil lepšie. Prevláda veľké sklamanie z výsledku. Dnes nám chýbala efektivita. Veľké šance Chorváti nemali, boli sme vzadu pevní, aj dopredu aktívni. Po inkasovanom góle sme mali 4-5 príležitostí na vyrovnanie, ale nebolo nám dopriate."

tabuľka H-skupiny:

1. Rusko 5 3 1 1 8:4 10
2. Chorvátsko 5 3 1 1 5:1 10
3. Slovinsko 5 2 1 2 4:4 7
4. SLOVENSKO 5 1 3 1 5:5 6
5. Malta 5 1 1 3 6:9 4
6. Cyprus 5 1 1 3 1:6 4