Main Content

US Open: Obhajkyňa Osaková vypadla v 3. kole. Chce si dať od tenisu pauzu

sobota, 4. september 2021 09:16 | Autor: TASR

Naomi Osaková
Naomi Osaková | zdroj: TASR

New York 4. septembra (TASR) - Obhajkyňa trofeje Naomi Osaková z Japonska vypadla v 3. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Tretia nasadená hráčka podľahla v sobotu kanadskej tínedžerke Leylah Fernandezovej v troch setoch 7:5, 6:7 (2) a 4:6.

Štvornásobná grandslamová víťazka Osaková po prehre so slzami v očiach povedala, že uvažuje, že si dá opäť pauzu od tenisu. "V poslednej dobe sa cítim tak, že keď vyhrám, nie som šťastná, je to skôr úľava. A keď prehrám, som veľmi smutná. Myslím, že to nie je normálne," citovala ju agentúra AP. "Úprimne nevieme, kedy bude hrať svoj ďalší zápas. Myslím, že si dám na nejaký čas pauzu," uviedla na pozápasovej tlačovej konferencii. Následne si nasadila rúško, postavila sa a odišla. Dvadsaťtriročná tenistka si dala prestávku aj po tom, čo sa pred 2. kolo odhlásila z Roland Garros. Následne vynechala aj Wimbledon.

Problémy mala už v zápase, keď po strate bodu hodila raketu o zem a bola zjavne vyvedená z rovnováhy. Duel mala pritom dobre rozohraný. Úvodný set vyhrala 7:5, keď premenila hneď prvý setbal a v druhom podávala za stavu 6:5 na víťazstvo. Stratila však servis, osemnásťročná Kanaďanka vyhrala v tajbrejku 7:2 a v treťom dejstve dokonala senzačný triumf, keď v desiatom geme predviedla čistú hru. "Tesne pred zápasom som vedela, že dokážem vyhrať. Nesústredila som sa na Naomi, ale iba sama na seba a na to, čo musím urobiť," uviedla Fernandezová, ktorá sa ešte nikdy nedostala tak ďaleko na Grand Slame.

dvojhra - 3. kolo:

Leylah Fernandezová (Kan.) - Naomi Osaková (Jap.-3) 5:7, 7:6 (2), 6:4