Main Content

Molčan dokazuje, že je vo veľkom progrese, tvrdí Moška

štvrtok, 2. september 2021 16:16 | Autor: TASR

Alex Molčan
Alex Molčan | zdroj: TASR

New York 2. septembra (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan slávi na US Open najväčší úspech v kariére. V premiére na grandslamovom turnaji sa prebojoval už do 3. kola dvojhry a najbližšie si zmeria sily s jedenástym nasadeným Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom.

Dvadsaťtriročný kvalifikant si už v New Yorku pripísal skalpy Turka Cema Ilkela aj domáceho Američana Brandona Nakashimu. "Gratulujem Alexovi k postupu na US Open medzi 32 najlepších hráčov sveta. Je to skvelý úspech tohto talentovaného hráča a celého slovenského tenisu. Gratulujem aj trénerskému tímu v NTC - Ladislavovi Simonovi a kondičnému trénerovi Dávidovi Olaszovi - odvádzajú skvelú prácu. Teším sa na ďalší Alexov zápas proti Schwartzmanovi a držím jemu a jeho trénerskému tímu veľmi palce," povedal generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Molčan hral tento rok finále turnaja ATP v Belehrade, kde podľahol až srbskému favoritovi Novakovi Djokovičovi. "Alex postupom do tretieho kola dosiahol veľmi pekný výsledok. Dokazuje, že je vo veľkom progrese a predchádzajúce dobré výsledky neboli náhodné. Veľmi sa teším, pretože postúpiť po prvý raz z kvalifikácie do hlavnej súťaže na grandslame a dostať sa až medzi 32 najlepších hráčov je neuveriteľný úspech. Alexovi aj celému jeho tímu to veľmi prajem a srdečne im blahoželám. Zaslúžia si to za tvrdú prácu, ktorú odvádzajú. Alex je prísľubom pre slovenský tenis a verím, že ešte nepovedal posledné slovo," dodal prezident STZ Tibor Macko na stránke stz.sk.