Main Content

Kľúčovú úlohu pri návrate Ronalda do Manchestru United zohral Sir Alex Ferguson

streda, 1. september 2021 18:44 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo, Manchester United
Cristiano Ronaldo, Manchester United | zdroj: Instagram Manchester United

Manchester 1. septembra (TASR) - Cristiano Ronaldo tvrdí, že Sir Alex Ferguson zohral kľúčovú úlohu pri jeho návrate do Manchestru United. Legendárny Škót v minulosti trénoval portugalského futbalistu v anglickom klube, v roku 2008 sa Ronaldo pod vedením Fergusona tešil z prvého triumfu v Lige majstrov.

Počas svojho pôsobenia na Old Trafford odohral 292 zápasov, v ktorých vsietil 118 gólov. Trikrát zdvihol nad hlavu trofej pre anglického majstra. Ferguson v roku 2013 ukončil trénerskú kariéru a v uplynulom období pôsobil ako ambasádor klubu. V súvislosti s Ronaldom sa najskôr hovorilo o jeho odchode do Manchestru City, Ferguson však údajne presvedčil Portugalčana, aby podpísal kontrakt s United. S klubom, v ktorom sa stal svetovou futbalovou hviezdou.

"Pre mňa je Sir Alex Ferguson futbalovým otcom. Veľmi mi pomohol, naučil ma mnoho veci. Aj po mojom odchode z Manchestru sme mali dobrý vzťah, boli sme v neustálom kontakte. Určite zohral kľúčovú úlohu pri mojom rozhodovaní o futbalovej budúcnosti, najmä vďaka nemu som podpísal zmluvu s Manchestrom United," citovala agentúra AFP slová Ronalda, ktoré odzneli v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku "červených diablov".