Main Content

US Open: Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola!

streda, 1. september 2021 08:37 | Autor: TASR

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová | zdroj: TASR

New York 31. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V utorkovom zápase 1. kola zdolala domácu Ashlyn Kruegerovú 7:5, 6:7 (3), 6:3. V ďalšej fáze sa stretne s víťazkou duelu medzi ďalšou Američankou Alison Riskeovou a štrnástou nasadenou Anastasiou Pavuľučenkovovou z Ruska.

Sedemnásťročná Kruegerová ťažila v prvom sete z dobrého podania, keď v ňom dosiahla až päť es. Slovenku prevýšila aj v počte víťazných úderov, keď ich mala až dvadsať v porovnaní s deviatimi Schmiedlovej. Zároveň však veľa kazila a 22 nevynútených chýb kontrastovalo so štyrmi jej súperky. Schmiedlová prvýkrát zlomila podanie súperky v piatej hre a dostala sa do vedenie 3:2, potom jej však dovolila vyrovnať na 4:4 a zbytočne si skomplikovala situáciu. Rozhodujúci moment prišiel v jedenástej hre, keď Schmiedlová brejkla súperku a potvrdila to čistou hrou.

Slovenka v druhom sete viedla už 5:3 a mala mečbal, ale premárnila ho. Mladá Američanka dokázala priviesť set do tajbrejku, v ktorom uspela a vynútila si tretie dejstvo. V tom však už dominovala skúsenejšia Schmiedlová, spravila jedinú nevynútenú chybu a vyše dva a polhodinovú bitku doviedla do úspešného konca.

dvojhra žien - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Ashlyn Kruegerová (USA) 7:5, 6:7 (3), 6:3