Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po postupe Slovenska na ZOH 2022

pondelok, 30. august 2021 05:56 | Autor: TASR

Hlasy po zápase SR - Bielorusko
Hlasy po zápase SR - Bielorusko | zdroj: TASR

Bratislava 29. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti postúpili na ZOH do Pekingu. V rozhodujúcom zápase na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave zdolali po obrovskej dráme v D-skupine Bielorusko 2:1. Prečítajte si pozápasove hlasy hráčov a trénerov. 

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS a TASR):

Marek Hrivík, kapitán SR: "Naša hra bola lepšia od zápasu k zápasu. Ako tím vieme hrať, dokázali sme to. Opäť sa takto môžeme zísť pred olympiádou a môžeme uspieť."

Peter Cehlárik, útočník SR: "Stretli sme sa v rýchlosti, bolo ťažké sa dať dokopy za taký krátky čas. Ale boli sme pripravení od prvého zápasu. Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to."

Nick Bailen, obranca Bieloruska: "Bol to nielen najťažší zápas na turnaji, ale pre mňa osobne možno aj v kariére. Veľmi som túžil ísť na ZOH. Ale Slováci majú dobrý tím a my sme napriek veľkej snahe neboli úspešní."

Libor Hudáček, autor víťazného gólu: "Užívame si to. Bola super atmosféra na domácom ľade a sme radi, že sme to dotiahli do postupového konca. Bielorusi búšili, my sme hrali umne a ustrážili si to vďaka Konrádovi. Tlak počas zápasu bol veľký. Vydali sme zo seba všetko a sme radi, že to dopadlo ako to dopadlo."

Libor Hudáček, autor víťazného gólu: "Užívame si to. Bola super atmosféra na domácom ľade a sme radi, že sme to dotiahli do postupového konca. Bielorusi búšili, my sme hrali umne a ustrážili si to vďaka Konrádovi. Tlak počas zápasu bol veľký. Vydali sme zo seba všetko a sme radi, že to dopadlo ako to dopadlo."

Peter Cehlárik, útočník SR: "Stretli sme sa v rýchlosti, bolo ťažké sa dať dokopy za taký krátky čas. Ale boli sme pripravení od prvého zápasu. Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to."

Ján Pardavý, asistent trénera SR: "Vyhrali sme po obrovskom boji, o to viac si to vážime a užívame. Veľmi dávno som nevidel hrať Bielorusov tak dobre. Prvú tretinu sme boli lepší, ale v druhej začali rýchlejšie otáčať hru a boli veľmi nebezpeční. A po vyrovnávajúcom góle boli aj lepší ako my. V tretej tretine sa bojovalo o každý meter ľadu, ale postrážili sme si to. Rozhodujúci gól sme síce dali do prázdnej bránky, ale nič to nemení na tom, že sme si zaslúžili toto víťazstvo.

Craig Ramsay, tréner SR: „Som veľmi hrdý na tento tím. Zvládli sme ťažký zápas, musím pochváliť brankára i mladých hráčov. Tí sa však mohli oprieť o tých skúsených.“

Konečná tabuľka kvalifikačnej D-skupiny:

1. SLOVENSKO 3 3 0 0 0 9:3 9 *

-------------------------------------

2. Bielorusko 3 1 0 0 2 6:5 3

3. Rakúsko 3 1 0 0 2 7:8 3

4. Poľsko 3 1 0 0 2 3:9 3

* postup na ZOH