Main Content

Ohlasy po šlágri Liverpool - Chelsea: Kloppa potešilo všetko okrem výsledku

nedeľa, 29. august 2021 09:18 | Autor: TASR

Jurgen Klopp, Thomas Tuchel
Jurgen Klopp, Thomas Tuchel | zdroj: youTube

Londýn 28. augusta (TASR) - Futbalisti londýnskej Chelsea nenašli premožiteľa ani v šlágri 3. kola anglickej Premier League. Na pôde FC Liverpool uhrali cennú remízu 1:1, hoci od konca prvého polčasu dohrávali bez vylúčeného Reecea Jamesa. Tréner "The Blues" Thomas Tuchel vyzdvihol kolektívny výkon úradujúceho šampióna Ligy majstrov, ktorý ja v tabuľke so ziskom siedmich bodov druhý o skóre za West Hamom United.

"Hráči ukázali obrovskú vôľu, bod z Anfieldu je dielo celého kolektívu. Po góle Kaia Havertza sme boli na koni, pribrzdilo nás však prísne vylúčenie. Červená karta pokazila celý zápas. Rozhodca usúdil, že James zahral na bránkovej čiare rukou. Podľa môjho názoru VAR mal skúmať celú situáciu oveľa dlhšie," uviedol nemecký kormidelník pre akreditované médiá.

Z pokutového kopu stanovil konečný výsledok egyptský kanonier Mohamed Salah. V závere zápasu oslabená Chelsea siahala po troch bodoch, no Mateo Kovačič v sľubnej šanci neprekonal Alissona Beckera. "Potešilo ma všetko okrem konečného výsledku. V prvom polčase sme hrali výborne a v druhom veľmi dobre, ani to však nestačilo na víťazstvo. Ak hráte 45 minút proti deviatim hráčom súpera, je to vždy nevyspytateľné. V koncovke nám chýbal väčší pokoj. Možno je to spôsobené tým, že je iba začiatok sezóny," uviedol kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Futbalisti Arsenalu Londýn prežívajú najhorší štart do sezóny vo svojej klubovej histórii. "Kanonieri" po dvoch prehrách s Brentfordom a FC Chelsea (oba zápasy 0:2) podľahli aj na ihrisku Manchestru City 0:5. Zverenci Mikela Artetu sú v tabuľke poslední so skóre 0:9.

Arsenal inkasoval po prvý raz už v 7. minúte, keď sa po centri do šestnástky presadil hlavou Ilkay Gündogan. O päť minút neskôr zvýšil Ferran Torres na 2:0 a v 36. minúte skomplikovalo hosťom vylúčenie Granita Xhaku, ktorý po nebezpečnom sklze videl červenú kartu. Do konca polčasu dal Gabriel Jesus tretí gól. Po prestávke zavŕšili hladký triumf domácich Rodri a opäť Torres.

"Som veľmi sklamaný, akým smerom sa to zatiaľ uberá. Po troch kolách sme bez bodu na chvoste tabuľky. Je čas všetko rozanalyzovať, pozrieť sa do zrkadla a čo najskôr niečo zmeniť. Potrebujeme sa výsledkovo chytiť," zdôraznil Arteta. Kouč Manchestru City Pep Guardiola si nemyslí, že by po neúspešnom štarte Arsenalu malo prísť k zmene na lavičke: "Mikel je veľmi talentovaný tréner. Som presvedčený o tom, že veci sa postupne vrátia do normálu a mužstvo začne pod jeho vedením opäť vyhrávať."