Main Content

Hlasy po zápase Slovensko - Poľsko: Ramsayho potešil štvrtý útok, Ružička myslel na hetrik

sobota, 28. august 2021 09:24 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Bratislava 27. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave. V piatok zdolali Poľsko jednoznačne 5:1 a s plným počtom 6 bodov vedú D-skupinu. Prinášame vám pozápasové reakcie z nášho tábora. 

hlasy po zápase /RTVS, TK/:

Peter Čerešňák, obranca SR, v zápase 0+2: "Víťazstvo sa rodilo ťažko, v prvej tretine sme síce mali šance, ale nedarilo sa nám ich premieňať. Podarilo sa nám to až v druhej a tretej tretine. Máme tri body a to je hlavné. Pri góle na 2:0 som puk posunul Liborovi Hudáčkovi do stredného pásma, on si s tým už poradil. Proti Bielorusku to bude náročné. Určite si k tomu sadneme a naštudujeme si ich hru. Bude to boj o všetko, musíme sa na to stopercentne pripraviť. Zistili sme, že góly vieme dávať, tak dúfam, že to bude padať aj proti Bielorusku."

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, že Poliaci budú dobre brániť stredné pásmo a pôjdeme do plných. Chceli sme dať rýchlejšie gól, no Poliaci hrali obetavo a dobre im zachytal brankár. V druhej tretine sme to zlomili, boli sme v nej agresívnejší a išli viac do bránky. Musíme ešte vylepšiť presilovky, viac strieľať, chalani si v nich príliš veľa prihrávajú. Proti Bielorusku to bude určite ťažký zápas, ak si však budeme hrať svoju hru, budeme úspešní."

Adam Ružička, autor dvoch gólov SR: "Myslel som aj na hetrik, no hlavnou snahou bolo vyhrať zápas. Proti Rakúsku to bol pre mňa prvý zápas po dlhej dobe, do druhého duelu som už išiel s väčšou sebadôverou. Vedeli sme, že ten zápas zvládneme a podarilo sa nám to. V presilovkách sme chceli viac strieľať a zjednodušiť hru, to bola asi najväčšia zmena oproti prvému zápasu. Pozrieme si video a pripravíme sa na Bielorusov tak, aby sme ich porazili."

Libor Hudáček, strelec druhého gólu SR: "Pri mojom góle som dostal peknú krížnu prihrávku od Čerešňáka, Marko Daňo mi tam vošiel medzi súperových obrancov, zobral som si to do stredu, snažil sa vystreliť do hornej časti bránky a vošlo to tam. Odohral som dva prípravné zápasy po štvormesačnej prestávke, prvý zápas bol najťažší, ten druhý už bol lepší, mali sme lepšie nohy, aj sme si viac verili. Padlo nám tam pár gólov a dotiahli sme to do víťazného konca. V presilovkách sme niečo pomenili, mali sme extra mítingy. Hralo sa nám lepšie aj preto, že súper nám viac dovolil a mohli sme si zahrať to, čo sme chceli."

Craig Ramsay, tréner SR: "V prvej tretine sme sa akoby snažili urobiť zápas zaujímavým, opäť si hráči posielali zbytočné bekhendové pasy, prihrávky cez vlastné nohy. Dávali sme Poliakom šancu vrátiť sa do zápasu. Trénerský štáb nebol z toho veľmi šťastný a dal každému vedieť, že toto nie je náš štýl hokeja. Hráme pre víťazstvo, pre nejaký účel, máme určitý systém, štýl hry, chceme diktovať hru, my sme však umožnili súperovi, aby hral svoju hru. Cez prestávku sme si to prediskutovali a od druhej tretiny sme to zmenili a opäť sa zhostili hry. Opäť sme prebrali kontrolu nad zápasom. Zásluha patrí aj kapitánovi a jeho asistentom, ktorí odviedli svoju prácu, povzbudili všetkých a pomohli vrátiť sa späť na správnu cestu. Nemôžete nikdy očakávať, že to bude ľahký zápas, vtedy bude z toho vždy dlhá, náročná noc. Ak nedávate ľahko góly, hneď si to robíte ťažším. Nakoniec sme boli dnes schopní streliť niekoľko gólov. Videl som skvelý výkon od všetkých formácií, najmä štvrtý útok vedený Grígerom hral extrémne dobre. Hral solídne vždy, keď vykorčuľoval na ľad. Proti Bielorusku sa musíme držať nášho systému, hneď ako sa zmocníme puku, musíme vystreliť smerom do útoku. Musíme sa sústrediť na náš výkon, potom sme schopní to sťažiť každému súperovi."