Main Content

Ohlasy Slovanistov na žreb Európskej konferenčnej ligy

piatok, 27. august 2021 18:09 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR

Istanbul 27. augusta (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v F-skupine Európskej konferenčnej ligy stretnú s FC Kodaň, PAOK Solún a Lincolnom Red Imps. Súperov z Dánska, Grécka a Gibraltáru im v piatok prisúdil historicky prvý žreb skupinovej fázy novej súťaže v Istanbule. Prečítajte si ohlasy z tábora Slovanistov po žrebe. 

Reakcie z tábora ŠK Slovan (zdroj: www.skslovan.com):

Vladimír Weiss st., tréner: "Včera som pri otázke gréckeho novinára žartoval, že dostaneme PAOK a to sa splnilo. Lincoln poznáme, mali sme ho nedávno a FC Kodaň je kvalitný súper. Nie je to najľahšia, ani najťažšia skupina. Uvidíme, čo v nej uhráme. PAOK aj Kodaň sú atraktívne mužstvá a zaplnia štadióny. So žrebom musíme byť spokojní, neovplyvníme ho. Budeme bojovať a pokúsime sa postúpiť. V dvojzápase s Lincolnom budeme favorit, ale musíme to dokázať aj na ihrisku. Zápasy s PAOK a Kodaňou sú otvorené, každý by mal byť favorit na domácom ihrisku."

Vasil Božikov, kapitán tímu: "Sledovali sme žreb s očakávaním a príjemným napätím. Čakajú nás kvalitné zápasy so silnými súpermi, no myslím si, že je možné, aby sme v tejto skupine dosiahli aj niečo viac. Samozrejme, musíme to v prvom rade ukázať na ihrisku a hrať ešte lepšie. S Lincolnom sme hrali len nedávno, nesmieme ich podceniť, sami sme videli, že sa nám to môže vypomstiť. Čerstvé spomienky máme aj na PAOK, poznáme tam atmosféru a pamätáme si na dvojzápas spred dvoch rokov. FC Kodaň počas cesty do skupiny vyradil Lokomotiv Plovdiv z Bulharska, sledoval som ich zápasy a výsledky, dali veľa gólov. Ako som však už povedal, verím, že v tejto skupine môžeme niečo dosiahnuť, len sa o to musíme pobiť našimi výkonmi. Rovnako ako všetci v tíme si prajem, aby fanúšikovia prišli na naše domáce zápasy v čo najväčšom počte a opäť nám pomohli svojou podporou tak ako proti Olympiakosu."

Lukáš Pauschek, obranca ŠK Slovan: "Kodaň ani PAOK určite nie sú ľahkí súperi, no osobne si myslím, že sa s každým z tejto skupiny dá hrať. Lincoln som si osobne veľmi neželal, ale aspoň ich poznáme, vieme, čo od nich očakávať, čo je menšie plus. Nemal som vyslovene preferenciu na súpera, z prvého koša som si želal napríklad Tottenham či AS Rím, no skupina je zaujímavá, hrateľná. Čakajú nás tri úplne rôzne štýly futbalu, ale to je v európskych pohároch normálne. Verím, že fanúšikovia v čo najväčšom počte zaplnia štadión. Včera s Olympiakosom boli výborní a bolo ich počuť. Čakal som ešte viac ľudí, no ďakujeme tým, ktorí prišli. Ich podpora pre nás predstavuje veľké pozitívum v každom jednom zápase, čiže v Európe i v lige."