Main Content

POTVRDENÉ! Ronaldo chce skončiť v Juventuse

piatok, 27. august 2021 15:31 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Turín 27. augusta (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo je podľa talianskych médií na odchode z Juventusu Turín. Jeho novým pôsobiskom by sa mohol stať Manchester City, korešpondent televízie Sky Sport Itlia Paolo Aghemo uviedol, že v piatok sa stretne hráčov agent Jorge Mendes s vedením Juventusu, aby prediskutovali ďalšie kroky.

"Citizens" údajne ponúkli Ronaldovi zmluvu na dva roky s ročným príjmom 15 miliónov eur, v súčasnosti zarába dvakrát viac. Juventus žiada za prestup 25 miliónov eur, no anglický klub nie je ochotný zaplatiť žiadny poplatok. Do kariet mu hrá to, že 36-ročnému Ronaldovi vyprší po tejto sezóne zmluva a má záujem opustiť Turín.

Agentúra AFP v piatok informovala, že Portugalčan si už vyprázdnil skrinku v šatni a rozlúčil sa so spoluhráčmi. Nezúčastnil sa ani na tréningu pred víkendovým ligovým zápasom na ihrisku Empoli. Jeho absenciu potvrdil aj klub.

"Včera mi Cristiano oznámil, že už neplánuje hrať za Juventus. Proti Empoli určite nenastúpi," potvrdil podľa AP tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Ronaldo prišiel do Juventusu v roku 2018 a dosiaľ odohral celkovo 134 zápasov, v ktorých strelil 101 gólov. Pred začiatkom tohto ročníka sa špekulovalo o jeho návrate do Španielska, no samotný útočník to dementoval. Po príchode Lionela Messiho do Paríža St. Germain sa hovorilo aj o Ronaldovom angažovaní, to však francúzsky klub odmietol.