Main Content

Slovan sa proti Olympiakosu nevzdáva. Zmrhal: "Musíme hrať lepšie"

streda, 25. august 2021 12:20 | Autor: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 25. augusta (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava vstúpia do odvety play off Európskej ligy UEFA 2021/2022 proti Olympiakosu Pireus s trojgólovým mankom. Na pôde súpera prehrali 0:3. Pred vlastnými fanúšikmi sa vo štvrtok 26. augusta o 20.45 h pokúsia zabojovať a ešte zdramatizovať dvojzápas.

"Belasí" si uvedomujú, že postúpiť cez gréckeho majstra bude veľmi náročné, no vzdať sa nemienia. "Prehrávame o tri góly, no napríklad v Berne sme túto stratu takmer stiahli za polčas a teraz nás čaká celý zápas," pripomenul pre klubovú stránku krídelník Slovana Jaromír Zmrhal, ktorý však vie, že mužstvo musí podať lepší výkon ako na štadióne Karaiskakis: "Potrebujeme sa častejšie dostávať do šestnástky a do streleckých pozícií. Musíme hrať lepšie a vyhnúť sa chybám z prvého duelu. Najlepšie by bolo dať gól, ktorým by sme viac otvorili hru. Samozrejme, vnímame silu súpera, ktorá v prvom zápase vyplývala z kvalitnej práce s loptou a zo štandardných situácií. Na tie si treba dať veľký pozor."

Slovan sa na odvetu naladil víťazstvom 1:0 na ihrisku Serede v 5. kole Fortuna ligy. "Verím, že príde čo najviac fanúšikov. Výhoda domáceho prostredia má v takýchto veľkých zápasoch veľký vplyv. V Grécku priaznivcov Olympiakosu bolo počuť, vo štvrtok snáď o sebe dajú vedieť naši," vyjadril nádej český hráč, ktorý si svojimi výkonmi vyslúžil aj nomináciu do reprezentácie.

Celkovo sa vo štvrtok hrá desať odvetných zápasov play off Európskej ligy. Blízko k postupu do skupinovej fázy má cyperská Omonia Nikózia v kádri so Slovákmi Michalom Ďurišom a Tomášom Hubočanom, ktorá v prvom stretnutí zvíťazila doma nad Antverpami 4:2. Náročnejšiu úlohu bude mať Slavia Praha s Ivanom Schranzom a Jakubom Hromadom, ktorá nastúpi na pôde Legie Varšava. Prvý duel sa skončil 2:2. Neúspešné mužstvá budú hrať v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

odvetné zápasy play off EL 2021/2022 (časy sú v SELČ):

štvrtok 26. augusta

17.00 Alaškert Jerevan - Glasgow Rangers, prvý zápas 0:1

18.00 HJK Helsinki - Fenerbahce Istanbul, prvý zápas 0:1

18.30 Zoria Luhansk - Rapid Viedeň, prvý zápas 0:3

20.00 Galatasaray Istanbul - FC Randers, prvý zápas 1:1

20.15 AZ Alkmaar - Celtic Glasgow, prvý zápas 0:2

20.30 CFR Kluž - Crvena Zvezda Belehrad, prvý zápas 0:4

20.45 ŠK SLOVAN BRATISLAVA - Olympiakos Pireus, prvá zápas 0:3 /rozhodujú: Deniz Aytekin - Christian Dietz, Dominik Schaal (všetci Nem.)/

21.00 Royal Antverpy - Omonia Nikózia, prvý zápas 2:4

21.00 Legia Varšava - Slavia Praha, prvý zápas 2:2

21.00 Sturm Graz - Mura Murska Sobota, prvý zápas 3:1