Main Content

Gerard Piqué: Niekedy dôjde k nedorozumeniam, ale sme rodina, ktorá je v tom spoločne

pondelok, 16. august 2021 11:22 | Autor: Jakub Vaverka

Gerard Pique
Gerard Pique | zdroj: TASR

Nemohol to byť nikto iný. Prvý gól Barcelony v novom ročníku skóroval obranca Gerard Piqué, ktorý deň pred štartom Barcy do sezóny akceptoval výrazné zníženie platu, aby mohli byť zaregistrovaní Depay, Garcia a Manaj.

Katalánci úvodnú ligovú previerku zvládli, zdolali na domácom Camp Nou Real Sociedad San Sebastián 4-2. Úvodný gol vsietil práve Piqué, ktorý má v Barce štatút žijúcej legendy. Pomohol mu k tomu aj fakt, že v sobotu dobrovoľne akceptoval výrazné zníženie platu, aby klub mohol registrovať nové posily. Rozhovoril sa pre Movistar.

Karim Benzema a Gerard Pique
Karim Benzema a Gerard Pique | zdroj: TASR

"Musel som to urobiť, teda aspoň myslím. Chcem dať najavo, že som bol ohľadom zníženia platu v kontakte aj s ďalšími kapitánmi. Viem, že urobia rovnaký krok ako ja, je to celé akurát vecou načasovania," prezradil. 

"Musel som to urobiť prvý a musel som to urobiť rýchlo, dôvodom bola registrácia hráčov. Sme tu rodina, sme v tom spoločne a všetci kapitáni majú od prvého momentu za cieľ urobiť to, čo klub potrebuje. Je to rozhodnutie, na ktoré som pyšný." Dodajme, že okrem Piquého sú v tomto ročníku kapitánmi FCB Jordi Alba, Sergio Busquets a Sergi Roberto.

Práve Jordi Alba si v nedeľu večer na Camp Nou vypočul od niektorých priaznivcov nepríjemné narážky na to, že si údajne nechcel znížiť plat. "Niekedy dôjde k nedorozumeniam. Bol som v kontakte so Sergim, Busim aj Jordim, všetci sme na rovnakej vlne a dosiahli sme dohodu."

"Do začiatku sezóny ostávali hodiny a bolo potrebné, aby niekto oficiálne urobil tento krok, nech môžeme zaregistrovať nových hráčov. Viem však, že ostatní urobia to, čo som urobil aj ja," zakončil Gerard Piqué. V tejto chvíli najväčšia osobnosť v barcelonskej kabíne.