Main Content

Federer ešte nevie, či sa predstaví na US Open: Zatiaľ je to neisté

sobota, 14. august 2021 08:28 | Autor: TASR

Roger Federer
Roger Federer | zdroj: TASR

Ženeva 13. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer neuviedol, kedy sa opäť vráti na kurty. Povedal tiež, že sa ešte nerozhodol, čo sa zúčastní na grandslamovom turnaji US Open od 30. augusta do 12. septembra.

Federer v roku 2021 odohral iba 13 zápasov, pričom bol viac ako rok mimo po dvoch operáciách kolena. Nezúčastnil sa ani na OH v Tokiu, prednosť dal oddychu. Po tom, čo v nedeľu oslávil 40 rokov, uviedol, že sa učí prispôsobovať skutočnosti, že na regeneráciu potrebuje dva týždne a nie dva dni ako v minulosti. "Som v poriadku. Bol som na dovolenke. Chvíľu som nič nerobil kvôli kolenu. Po Wimbledone som musel všetko zastaviť," povedal Federer denníku Blick. Povedal tiež, že zatiaľ nevie, či odohrá turnaj US Open: "Tento týždeň sa musím stretnúť s lekármi a so svojim tímom a potom uvidíme, čo bude ďalej. Zatiaľ je všetko stále trochu neisté."

Federer sa dostal do štvrťfinále Wimbledonu, ale na OH V Tokiu sa nepredstavil a rovnako ani na turnajoch ATP v Toronte a v Cincinnati. "Je ťažké vyrovnať sa s neistotou. Predtým to bolo iné. Otázky boli jednoduché: aké je moje miesto v rebríčku? Aký bude môj ďalší turnaj? Dnes je to už ťažšie. Záleží od toho ako sa cítim, kedy začnem znova trénovať. Hovorím si neustále, aké sú moje ciele? Ako to všetko zladiť s rodinou? Čo hovorí zvyšok tímu? Som oveľa nadšenejší ako predtým, prístup je iný. Je to naozaj úplne iné ako pred 10 rokmi," dodal Federer.

Tenista uviedol, že svoje nedávne jubileum oslávil súkromne s rodinou a priateľmi. Na druhý deň sa cítil prekvapivo dobre. "Ráno som sa zobudil, mal som zrazu 40 rokov. No uvedomil som si, že je všetko stále rovnaké ako deň predtým. Uľavilo sa mi. Mám 40 rokov a som stále aktívny. Kto by tomu veril? Ja určite nie. Som úplne zladený sám so sebou a som si istý, že je tu ešte veľa skvelých vecí, ktoré ešte len prídu," vyhlásil Federer.