Main Content

Slovan pozná možných súperov v play-off o skupinu Európskej ligy

pondelok, 2. august 2021 14:34 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Nyon 2. augusta (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu do play off Európskej ligy UEFA 2021/2022 cez Lincoln Red Imps stretnú so zdolaným zo súboja 3. predkola Ligy majstrov medzi Olympiakosom Pireus a Ludogorcom Razgrad.

Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone s tým, že prvý zápas by mal slovenský šampión odohrať na ihrisku súpera.

Úvodné stretnutia play off sú na programe 19. augusta, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Slovan začal európsku púť v Lige majstrov, v 1. predkole postúpil cez írsky Shamrock Rovers (2:0 doma, 1:2 vonku). V 2. predkole nestačil na Young Boys Bern, po domácej bezgólovej remíze prehral vo Švajčiarsku 2:3 a "spadol" do 3. predkola Európskej ligy. V ňom si zmeria sily s Lincolnom Red Imps z Gibraltáru a v prípade postupu ho čaká konfrontácia s gréckym alebo bulharským protivníkom.

"Belasí" majú s oboma pohárové skúsenosti. S Olympiakosom prehrali v 3. predkole LM 2009/2010 dvakrát 0:2. O päť rokov neskôr bol nad ich sily aj Ludogorec, ktorého v 2. predkole LM 2014/2015 zdolali doma 2:1, no v odvete podľahli rozdielom triedy 0:3 a so súťažou sa rozlúčili.

Ak by Slovan nezvládol konfrontáciu s gibraltárskym súperom v 3. predkole EL, pokračoval by v play off novovytvorenej súťaže Európskej konferečnej ligy (EKL).

žreb play off EL

Randers FC - víťaz Galatasaray Istanbul/St. Johnstone FC

víťaz Rapid Viedeň/Anorthosis Famagusta - FC Zorja Luhansk

víťaz FK Jablonec/Celtic Glasgow - AZ Alkmaar

Fenerbahce Istanbul - víťaz Neftči Baku/HJK Helsinki

víťaz NŠ Mura/Žalgiris Vilnius - SK Sturm Graz

víťaz Omonoia Nikózia/Flora Tallinn - Royal Antverpy FC

zdolaný Olympiakos Pireus/Ludogorec Razgrad - víťaz Lincoln Red Imps/ŠK SLOVAN BRATISLAVA

zdolaný Malmö FF/Glasgow Rangers - víťaz Kairat Almaty/Alaškert FC

zdolaný Ferencváros Budapešť/SK Slavia Praha - zdolaný Dinamo Záhreb/Legia Varšava

zdolaný Crvena Zvezda Belehrad/Šeriff Tiraspoľ - zdolaný CFR Kluž/Young Boys Bern