Main Content

Super talent Moukoko šokuje spoveďou: Chcel som skončiť s futbalom

nedeľa, 1. august 2021 18:37 | Autor: Jakub Vaverka

Youssoufa Moukoko
Youssoufa Moukoko | zdroj: Instagram

Youssoufa Moukoko má iba 16 rokov, no už teraz je súčasťou prvého tímu Borussie Dortmund. Väčšinou púta svojím futbalovým umom, aktuálne ale na seba upozornil autentickou spoveďou o tom, že chcel skončiť s futbalom.

Moukoko priznal, že očakávania, ktoré prichádzajú s hraním na najvyššej úrovni, so sebou prinášajú obrovský psychický tlak. "Na začiatku to bolo veľmi stresujúce, predovšetkým, keď sa skloňoval môj vek," začal mladík pre nemecký plátok WAZ.

Priznal, že mu pomohol mládežnícky kouč Sebastian Geppert. "Nechcel som si to už ďalej spôsobovať. Chcel som skončiť, vtedy mi veľmi pomohol tréner, podporoval ma. Na ihrisku sa mi darilo na všetko zabudnúť."

Youssoufa v juniorských ročníkoch odohral 141 zápasov, v ktorých dal 88 gólov. Do prvého tímu Dortmundu sa dostal v januári 2020, keď mal iba 15 rokov. V novembri minulého roka sa stal najmladším hráčom histórie, ktorý debutoval v Bundeslige.

"Chcem v nasledujúcom ročníku odohrať viac minút ako pred rokom. Chcem dať viac gólov a na viac gólov chcem prihrať. Keď ma tím bude potrebovať, chcem byť tam. Jasné, bude to náročné, ale verím vo svoje schopnosti. Potrebujem hrať a nepochybujem o tom, že aj budem," zakončil.