Main Content

Famózny Dressel sa pridal k legendám. V Tokiu získal 5 zlatých medailí

nedeľa, 1. august 2021 09:06 | Autor: TASR

Caeleb Dressel
Caeleb Dressel | zdroj: TASR

Tokio 1. augusta (TASR) - Záverečný deň v súťažiach bazénového plávania na OH 2020 v Tokiu mal dve výrazné postavy. Američan Caeleb Dressel potvrdil skvelú formu triumfom na 50 m kraul v olympijskom rekorde, ku ktorému vzápätí pridal už piate tokijské zlato aj na 4x100 m polohové preteky vo svetovom rekorde. Austrálčanka Emma McKeonová zasa ako ako prvá plavkyňa získala sedem medailí na jednej olympiáde.

Dressel má spolu na konte sedem zlatých medailí z OH, dve vyhral aj Riu (obe v štafetách). Dvadsaťštyriročný reprezentant USA sa tak pridal k velikánom ako Michael Phelps, Mark Spitz či Matt Biondi. "Som na seba pyšný. Myslím si, že sa mi tu podarilo naplniť svoj potenciál. Užil som si tu mnoho zábavy," citovala Dressela agentúra AP.

Dvadsaťsedemročná McKeonová v nedeľu vyhrala v novom olympijskom rekorde 50 m kraul (23,81), s kolegyňami triumfovala aj na 4x100 m polohové preteky a spolu v Tokiu získala štyri zlaté a tri bronzové medaily. "Je to až surreálne. Bude mi chvíľu trvať, kým to celé pochopím. Ale som na seba veľmi hrdá," povedala podľa AP.