Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Medzigalktická blamáž, či oprášenie Scholesa

pondelok, 9. január 2012 14:30 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Medzigalktická blamáž, či oprášenie Scholesa
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Medzigalktická blamáž, či oprášenie Scholesa | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto ilustračné

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Medzigalaxická blamáž

Hneď na úvod roka dostal náš futbal prvú ranu a to hneď medzinárodne výsmešnú! V období, ktoré sa právom považuje za oddychové sa ani nemalo nič stať. To by ale nesmeli dostať ľudia z UFA Sports Slovakia skvelý nápad! Usporiadať po rokoch na Slovensku elitný halový futbalový turnaj v dôstojných podmienkach a na umelej tráve s mantinelmi. Teda v podmienkach na aké sme sa doteraz mohli iba pozerať s otvorenými ústami hlavne do Nemecka. A časom sme museli chodiť slintať aj do Česka, pretože už aj tam časom pochopili, čo chce fanúšik v zime zažiť. Preto v pochmúrnej futbalovej jeseni zapôsobila správa o turnaji v Bratislave ako životabudič pre všetkých zúčastnených a ako sa neskôr bohužiaľ ukázalo hlavne na nezúčastnených. Vstupenky sa míňali rýchlejšie ako teplé rožky. A práve tam nastal ten hlavný problém, pretože po „rožky“ si chodili hlavne Slovanisti a Trnavčania. A to sa nepáčilo hlavne chlapcom v zelenom ošatení a teraz nemyslím tretieho slovenského zástupcu, ale toho štvrtého nezúčastneného. Ten sa totiž od začiatku začal pozerať na úmysly organizátorov  UFAnskym spôsobom. A preto zelení mužíčkovia nakoniec dospeli k rozhodnutiu, ktoré verme nepadlo už hneď na začiatku a nenechali si ho iba ako novoročné prekvapenie. Využili na to zákon o ktorom sa vie, že je stále prišitý na autorovom kolene a dá sa vyložiť na všetky spôsoby. Verejným rušiteľom sa napokon stal starosta MČ Bratislava - Nové Mesto Rudolf Kusý. Dúfajme, že nedostal iba kusé informácie, ktoré by vyhovovali iba jednej strane. UFA nepredpokladala, že na poslednú chvíľu bude musieť aj niečo robiť. Aj keby zrejme všetko stihla podľa požiadaviek, nedostala čas ani začať chyby odstraňovať. Pretože prešlo by zrejme iba 6 ohrád pre dobytok bez napájadiel, aké poznáme z našich nie o 90% predražených štadiónov! Preto sa nám teraz smeje právom každý. Akcia roka sa nekonala a uvidíme čo ešte čas prinesie. Podujatí v tomto roku bude ešte dosť!

Hľadaj v rezerve!

Tréneri, ktorým vypadáva z rôznych dôvodov jeden hráč za druhým, majú hlavu plnú starostí. A keď hráčsky trh neponúka čo by chceli tak im nezostáva nič iné iba sa pozrieť do rezervy. Toto musel urobiť opäť aj Sir Alex Ferguson. Neraz vytiahol neznáme meno z klubových štruktúr. Aj Paula Scholesa svojho času takto vytiahol a svoj krok neoľutoval. Lenže v lete tento hrdzavý poctivec skončil svoju hráčsku kariéru. A dieru po ňom nedokázali zaplátať nech sa snažili ako chceli. Na jeho miesto vyťahovali postupne všetky klubové alternatívy, ale nič nepomáhalo zaplátať dieru, cez ktorú stále viac zatekalo. A Paul Scholes, ktorý vypomáhal trénersky rezerve Man U sa snažil svojim možným nasledovníkom názorne ukazovať ako sa má hrať. Ani jeden to poriadne nevedel. A tak Ferguson usúdil, že aj keď je Scholes hrdzavý do starého železa ešte nepatrí a tak z neho ofúkal napadnutý prach a vytiahol ho do prvého mužstva. Zatiaľ iba do konca sezóny. A tak mladí červení diablíci zostali pekne v hanbe. Ak to pôjde takto ďalej možno aj samotný Ferguson opráši svoju registračku.

Zhrnutie v zhrnutí

V Španielsku už majú po prázdninách. Najprv sa v pohári priblížilo ďalšie El Clásico a potom v lige Real Madrid bodovo oddialil Barcelonu. V Anglicku išiel opäť do trháku Manchester City a v pohári roztrhal jeho sny na obhajobu jeho mestský rival. Ten dostal ako odmenu ďalšie derby tentoraz v Liverpoole s FC. To v Talianku sú plodní naši futbalisti. Po Jurajovi Kuckovi blahoželáme k ďalšiemu potomkovi aj Marekovi Hamšíkovi a ten pridal opäť aj gól a asistenciu. U nás doma sa tiež pomaly končia prázdniny všetkých klubom a začína aj prestupový kolotoč.
 

Odporúčané články