Main Content

Johnson je hráčom Blackhawks. Otázka však znie: Má to najlepšie za sebou?

štvrtok, 29. júl 2021 08:03 | Autor: Jakub Vaverka

Tyler Johnson
Tyler Johnson | zdroj: TASR

Tyler Johnson bol v noci z utorka na stredu vymenený z Tampy Bay Lightning do Chicaga Blackhawks. Jedná sa o zaujímavý trade, z ktorého na prvý pohľad nie je úplne jasné, kto vlastne získal a kto stratil. 

Americký útočník to mal vždy náročné, pretože meria 173 centimetrov, čo spôsobilo, že nebol draftovaný. V Tampe Bay sa však naplno etabloval a s Lightning získal dva Stanley Cupy. Johnson nemá za sebou optimálne ročníky, v základnej časti získaval cca 0,5 bodu na zápas a v play-off nepatril medzi rozhodujúcich hráčov.

Avšak, má len 30 rokov a stále má čo ponúknuť. Je nízky, ťažisko má taktiež položené nízko a má veľmi šikovné ruky. Okrem toho, netreba zabúdať na to, že má veľké množstvo skúseností, čo by omladenému tímu Blackhawks mohlo pomôcť.

Chicago okrem Johnsona získalo aj voľbu v drafte, pričom do Tampy putovali práva za obrancu Seabrooka, ktorého už v NHL neuvidíme. Otázne bude, aké úlohy bude mať Johnson medzi Indiánmi, v Lightning patril do tretej alebo do štvrtej formácie.

Blackhawks idú jeho získaním do jemného risku, ale môže sa to ukázať ako veľmi zaujímavý trade. Takýto hráč, ak dostane potrebný priestor, môže rozhodovať zápasy a dostať Chicago tam, kam patrí, a teda minimálne do play-off.