Main Content

Peter Pekarík sa dohodol s Herthou na novej zmluve

pondelok, 19. júl 2021 14:04 | Autor: TASR

Peter Pekarík
Peter Pekarík | zdroj: TASR

Berlín 19. júna (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík bude pokračovať v kariére v Herthe Berlín. S nemeckým bundesligistom sa 34-ročný pravý obranca dohodol na predĺžení zmluvy o jeden rok do 30. júna 2022.

Pekarík bude v Herthe hrať už desiatu sezónu a je najdlhšie pôsobiaci hráč v mužstve. Do klubu prišiel v lete 2012 z VfL Wolfsburg, s ktorým získal majstrovský titul v roku 2009. "´Peka´ je absolútny profesionál, pôsobí tu dlhé roky. Je vzor spoľahlivosti a správnej mentality. Sme veľmi radi, že s ním môžeme spolupracovať ešte rok," povedal pre klubový web športový riaditeľ Fredi Bobič.

"Som v Berlíne už desať rokov a som šťastný, že v klube zostanem aj naďalej. Všetci vedia, že mi bije srdce pre tento klub. Klub aj mesto sa pre mňa stali druhým domovom. Už sa teším na výzvy v novej sezóne. Verím, že po náročných časoch budeme úspešnejší a dúfam, že aj s našimi fanúšikmi budeme mať nejaké dôvody na oslavy," povedal 104-násobný reprezentant SR.

Slovenský futbalista absolvoval v drese Herthy 190 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a na 13 prihral. V minulej sezóne odohral za "Starú dámu" 24 súťažných duelov.