Main Content

VIDEO: Taliani si užívajú víťaznú cestu autobusom ulicami Ríma

Rím 12. júla (TASR) - Talianskych futbalistov po príchode domov privítalo na letisku v Ríme asi dvesto fanúšikov. Mužstvo na čele s kapitánom Giorgiom Chiellinim a trénerom Robertom Mancinim následne zamierilo na slávnostný ceremoniál k prezidentovi Sergiovi Mattarellovi a napokon sa dočkalo aj víťaznej cesty v otvorenom autobuse.

Taliani vo finále zdolali vo Wembley domácich Angličanov 3:2 v jedenástkovom rozstrele (1:1 pp). Ich víťazstvo oslavovali v talianskych mestách tisíce fanúšikov. Triumfálny sprievod sa pôvodne nemal konať pre pandémiu koronavírusu, no napokon im povolili prejazd mestom v otvorenom autobuse: "Vyjednávanie sa podarilo a môžeme vyraziť v otvorenom autobuse. Dlžíme to fanúšikom," povedal Leonardo Bonucci pre Sky Sport Italia. "Sme šťastní, že sme po náročnom období priniesli ľuďom šťastie a nádej," dodal podľa agentúry AFP Chiellini.

Tridsaťšesťročný stopér venoval úspech fanúšikom i obrancovi Fiorentiny Davidemu Astorimu, ktorý pred troma rokmi zomrel v hoteli pred ligovým zápasom na zlyhanie srdca. "Nie sme tu preto, že sme premenili o jednu jedenástku navyše. Sme tu, pretože sme verili v hodnoty priateľstva. Toto je tímový úspech a dosiahli sme ho spoločne," vyhlásil Chiellini počas audiencie u prezidenta.