Main Content

Southgate potrebuje čas, aby si premyslel čo ďalej: Takýto turnaj si vyberá svoju daň

pondelok, 12. júl 2021 14:05 | Autor: TASR

Gareth Southgate
Gareth Southgate | zdroj: TASR

Londýn 12. júla (TASR) - Tréner Gareth Southgate si vyžiadal čas na premýšľanie o prípadnom predĺžení zmluvy pri anglickej futbalovej reprezentácii. Po prehre vo finále ME s Talianskom vo Wembley priznal, že je vyčerpaný a momentálne potrebuje predovšetkým oddych.

Šéf exekutívy anglickej Futbalovej asociácie (FA) Mark Bullingham už v priebehu šampionátu potvrdil, že Southgateovi chce ponúknuť nový kontrakt. "Nemyslím si, že teraz je ten správny čas o čomkoľvek premýšľať," reagoval anglický kormidelník v pondelok na tlačovej konferencii.

"Musíme sa kvalifikovať na MS do Kataru, teraz však potrebujem na chvíľu vypnúť, pozrieť si spätne zápasy a vyhodnotiť celý turnaj. Musím si oddýchnuť. Bola to skvelá skúsenosť, ale viesť svoju krajinu na takýchto turnajoch si vyberá svoju daň a teraz potrebujem pauzu," vysvetlil Southgate.

Zodpovednosť za neúspech v jedenástkovom vyvrcholení šampionátu zobral Southgate na seba: "O hráčoch, ktorí pôjdu kopať v rozstrele, som rozhodol ja na základe toho, čo som videl na tréningu. Takže to beriem na seba. Ale sme jeden tím a spolu vyhrávame a spolu musíme aj prehrať."