Main Content

VIDEO: Uvoľnený Kučerov prišiel na tlačovku polonahý a s pivom. Kopol si do Montrealu aj Fleuryho

Tampa 8. júla (TASR) - Ruský hokejista Nikita Kučerov sa na tlačovej konferencii po záverečnom finálovom zápase play off NHL prezentoval viacerými uvoľnenými výrokmi. Krídelník majstrovskej Tampy Bay prišiel pred žurnalistov polonahý, s plechovkou piva v ruke a v bujarej nálade.

Kučerov, ktorý sa druhý rok za sebou stal najproduktívnejším hráčom vo vyraďovačke, vyzdvihol výkony jeho krajana v bránke Lightning Andreja Vasilevského. Ten dostal trofej pre najužitočnejšieho hráča play off, no podľa Kučerova je to málo: "Každý deň som mu hovoril: Si najužitočnejší hráč, si MVP celej ligy. Aj najlepší brankár. A oni dajú Vezinu (trofej pre najlepšieho brankára, pozn.) nejakému chlapíkovi z Vegas. Prvotriedna hlúposť," povedal Kučerov narážajúc na Vezinovu trofej v rukách Marca-Andreho Fleuryho z Vegas Golden Knights.

"'Vasy' získal dva poháre, bez neho by sme ich nemali. Je najlepší. Dnes nás znovu držal v zápase. Vychytal ďalšiu nulu," pripomenul čisté konto Vasilevského pri víťazstve 1:0 v piatom finálovom zápase, po ktorom "blesky" získali Stanleyho pohár.

Dvadsaťosemročný Kučerov nenastúpil ani v jednom zápase v základnej časti, no v play off bol opäť jeden z najdominantnejších hráčov. Kanadské bodovanie vyraďovacej časti vyhral s deväťbodovým náskokom pred spoluhráčom Braydenom Pointom. V poslednom dueli sezóny síce nebodoval, no bol veľmi rád, že sa so svojím tímom už nemusel vrátiť na ďalší zápas do Montrealu. "Som taký šťastný, že sme vyhrali tu v Tampe. Do Montrealu som sa už nechcel vrátiť. Ich fanúšikovia sa po predošlom zápase správali akoby vyhrali Stanleyho pohár. To si robia žarty? Ich finále bola predošlá séria," rypol si Kučerov.