Main Content

Hlasy po zápase Anglicka s Dánskom: Je to obrovské sklamanie, tvrdí tréner Dánov

štvrtok, 8. júl 2021 08:23 | Autor: TASR

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Prinášame vám prehľad pozápasových reakcii z kabín Anglicka a Dánska po včerajšom semifinálovom zápase Euro 2020. 

 

hlasy po zápase /zdroj uefa.com/:

Raheem Sterling, útočník Anglicka: "Bol to z našej strany špičkový výkon. Museli sme siahnuť na dno síl. Po prvý raz sme na šampionáte inkasovali, ale zareagovali sme dobre. Ukázali sme skvelý kolektívny výkon."

Harry Kane, kapitán Anglicka a autor víťazného gólu: "Neuveriteľné - to bol ale zápas. Klobúk dolu pred výkonom Dánska. Siahli sme na dno síl a zabrali sme, keď sme to potrebovali. Budeme hrať finále doma, to je úžasný pocit. Vieme, že proti Taliansku to bude veľmi náročný duel. Zatiaľ prežívame nádherný turnaj, čaká nás ešte jeden zápas pred našimi fanúšikmi, už sa ho nevieme dočkať."

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "Som taký hrdý na hráčov. Je to pre mňa neskutočná príležitosť, že môžem byť súčasťou takého úspechu. Fanúšikovia boli celý večer neuveriteľní. Vedeli sme, že to nebude žiadna ľahká jazda. Proti Ukrajine to bola jednoznačná záležitosť, no pred týmto stretnutím som hráčom povedal, že budeme potrebovať určitú odolnosť."

Kasper Hjulmand, tréner Dánska: "Samozrejme, je to pre nás obrovské sklamanie, boli sme tak blízko finále. Bolo úžasné, čo chalani dokázali. V mužstve je fantastická sila, hráči hrajú fantastickým spôsobom. Na šampionáte sme sa prezentovali ofenzívnym štýlom, útočili sme, strieľali góly a ukázali veľké sebavedomie. Do každej jednej činnosti dali hráči všetko, čo v sebe majú - na ihrisku aj mimo neho."