Main Content

VIDEO: Brazília je vo finále Copa America. Neymar sníva o finále s Argentínou + HLASY

utorok, 6. júl 2021 09:51 | Autor: TASR

Lucas Paquetá a Neymar, Brazília
Lucas Paquetá a Neymar, Brazília | zdroj: TASR

Rio de Janeiro 6. júla (TASR) - Futbalisti Brazílie postúpili do finále Copa America. V utorkovom semifinále si obhajcovia titulu poradili s Peru 1:0 vďaka presnému zásahu Lucasa Paquetu z 35. minúty. Duel v Rio de Janeiro bol reprízou finále spred dvoch rokov, v ktorom "kanárici" triumfovali 3:1 a získali deviaty titul kontinentálnych šampiónov.

Stredopoliar Lyonu sa stáva kľúčovou postavou brazílskeho tímu. Proti Peru zaznamenal svoj druhý presný zásah na turnaji, predtým vo štvrťfinále rozhodol o identickom víťazstve nad Čile. V nadstavenom čase opustil ihrisko pre problémy s ľavou nohou, podľa lekárov brazílskeho tímu by však nemal byť jeho štart vo finále ohrozený. Brazília sa v ňom stretne s víťazom druhého semifinále medzi Argentínou a Kolumbiou, ktoré je na programe v noci na stredu.

"Paqueta je skvelý hráč. Na jeho hre je vidieť, že má za sebou vydarenú sezónu v klube. Jeho výkony na turnaji rastú a v zápasoch dokazuje, že je pre mužstvo veľmi dôležitý," pochválil svojho spoluhráča Neymar. Po jeho dravom prieniku do šestnástky, v ktorom "jasličkami" oklamal súperovho obrancu, padol jediný gól zápasu. Útočník Paríža St. Germain má jasno v tom, koho by si želal za súpera vo finále. "Chcem hrať s Argentínou. Mám tam veľa kamarátov a držím im palce. Dúfam, že sa stretneme vo finále a v ňom budeme úspešní my."

Kouč Peru Ricardo Gareca ľutoval pomalší rozbeh do stretnutia. V prvom polčase mala Brazília veľkú prevahu. "Po prvom polčase sme mohli byť radi, že prehrávame len 0:1. Súper bol lepší, rýchlejší. Zlepšený výkon tímu po zmene strán ma naplnil spokojnosťou, neboli sme ďaleko od vyrovnania. Pokúsime sa uspieť v zápase o tretie miesto a rozlúčiť sa s turnajom víťazstvom," poznamenal Gareca.

Copa America - semifinále:

Brazília - Peru 1:0 (1:0)
Gól: 35. Paqueta