Main Content

Smrť Kivlenieksa spôsobila raketa z ohňostroja, ukázala pitva

utorok, 6. júl 2021 05:40 | Autor: TASR

Matiss Kivlenieks
Matiss Kivlenieks | zdroj: TASR

Columbus 5. júla (TASR) - Lotyšský hokejový brankár Matiss Kivlenieks zomrel v nedeľu vo veku 24 rokov pri tragickej nehode. Súdna pitva ukázala, že príčinou smrti bola trauma hrudníka. Kivlenieksa zasiahla raketa z ohňostroja. Klub zámorskej NHL Columbus Blue Jackets i Lotyšský hokejový zväz najskôr informovali, že Kivlenieks utrpel pri páde smrteľný úraz hlavy.

K incidentu prišlo v meste Novi v štáte Michigan. Podľa polície Kivlenieks pre poruchu ohňostroja utekal z vírivky spoločne s ďalšími ľuďmi, s ktorými oslavoval Deň nezávislosti. "Keď sa snažil dostať z vírivky, pošmykol sa, spadol a udrel si hlavu o betón," uviedol pre zámorské médiá policajný poručík Jason Meier. Pitva ukázala, že Kivlenieks utrpel po zásahu raketou z ohňostroja traumu hrudníka.

"Na miesto nešťastia okamžite privolali zdravotníkov, no Matiss krátko po ich príchode zomrel. Sme šokovaní, prišli sme o mladého brankára. Chceme vyjadriť hlbokú sústrasť jeho mame, rodine i priateľom," uviedol vo svojom stanovisku John Davidson, ktorý v Columbuse zastáva funkciu prezidenta pre hokejové operácie.

Kivlenieks odohral v uplynulej sezóne v drese "modrokabátnikov" dva zápasy. V drese Lotyšska štartoval na tohtoročných MS. V zámorskej profilige nastúpil vo ôsmich dueloch. "Kivi bol skvelý chlap, ktorý nás každý deň očaril svojím úsmevom. Počas štyroch rokov pôsobenia v Columbuse zanechal v klube nezmazateľnú pečať," dodal Davidson.

Správa o úmrtí Kivlenieksa zasiahla aj komisára NHL Garyho Bettmana. "Ľuďom, ktorí mali to šťastie a boli Kiviho spoluhráčmi a priateľmi, bude veľmi chýbať jeho láska k životu a vášeň pre hokej."