Main Content

Hlasy po zápase Anglicko - Nemecko: Je to obrovské sklamanie, tvrdí Low

streda, 30. jún 2021 05:45 | Autor: TASR

Joachim Low
Joachim Low | zdroj: TASR

Futbalisti Anglicka sa stali predposledným štvrťfinalistom EURO 2020. V utorkovom osemfinálovom stretnutí zvíťazili v londýnskom Wembley nad Nemeckom 2:0. Prinášame vám hlasy hráčov a trénerov po zápase.

hlasy (zdroj: AFP, BBC, uefa.com):

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Je to obrovské sklamanie. Dúfali sme, že na tomto turnaji dosiahneme oveľa viac. Verili sme si aj pred týmto duelom. V takýchto zápasoch je dôležité, aby ste využili šance, ktorých nie je veľa. Werner a Müller nanešťastie neskórovali zo svojich príležitostí. Cítime sa zle, že sme vypadli."

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "Mám obrovskú radosť. Hráči boli zomknutí a rovnako tak aj fanúšikovia. Atmosféra vo Wembley bola skvelá. Je výborné, že sme dali našim fanúšikom ďalší deň, na ktorý budú môcť spomínať. Dúfam, že sa nám to podarí aj v zápase v Ríme."

Raheem Sterling, autor gólu: "Vedeli sme, že proti veľmi dobrému tímu Nemecka musíme podať výborný výkon. A myslím si, že sa nám to dnes podarilo. Vieme, že len málo mužstiev vie odpovedať na veľkú intenzitu našej hry. Rice a Phillips v strede poľa odviedli skvelú prácu, bola to extratrieda, boli ako hladné zvieratá."

Toni Kroos, stredopoliar Nemecka: "Je to veľmi, veľmi trpké. Neboli sme dostatočne efektívni a gól Sterlinga všetko zmenil. Dovtedy sme ešte hrali solídne. Prešli sme ťažkou základnou skupinou, sme sklamaní."