Main Content

Mbappe pochválil Švajčiarov. Jedenástka ho nesmierne mrzí: Je ťažké otočiť stranu

utorok, 29. jún 2021 11:58 | Autor: TASR

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Bukurešť 29. júna (TASR) - Francúzsky futbalista Kylian Mbappe sa stále nespamätal z osemfinálového zápasu ME proti Švajčiarsku. Dvadsaťdvaročný útočník nepremenil v piatej sérii rozstrelu svoju jedenástku a nechtiac posunul do štvrťfinále súpera, ktorý uspel 5:4 po tom, ako duel skončil 3:3 po predĺžení.

"Je veľmi ťažké otočiť stranu. Som nesmierne smutný z tejto prehry, pretože sme nesplnili náš cieľ. Je mi ľúto, že som nepremenil jedenástku, chcel som pomôcť tímu, ale minul som. Teraz bude náročné oddychovať, ale aj toto patrí k športu, ktorý tak milujem," napísal kanonier Paríža St. Germain na twitteri a nezabudol poďakovať fanúšikom: "Viem, že priaznivci sú sklamaní, ale aj tak im ďakujem za podporu a za to, že nám vždy veria. Najdôležitejšie je byť nabudúce ešte silnejší."

Mbappeho sa zastal tímový kolega Hugo Lloris, ktorý zdôraznil, že mladú hviezdu nikto nemôže viniť z neúspechu: "Vo futbale všetci vyhrávame a všetci spoločne aj prehrávame. Za prehru sme zodpovední všetci. Je to ťažké a neukazuje sa prstom. Neexitujú žiadne výhovorky. Musíme iba vyzdvihnúť švajčiarsky tím, bol fantastický."