Main Content

Hlasy po strhujúcom osemfinále Francúzsko - Švajčiarsko: Obrovské sklamanie!

utorok, 29. jún 2021 09:51 | Autor: TASR

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Futbalisti Švajčiarska prekvapujúco postúpili do štvrťfinále EURO 2020, keď v pondelkovom osemfinálovom zápase vyradili z turnaja majstrov sveta Francúzov. O všetkom rozhodli po remíze 3-3 až pokutové kopy, v ktorých zlyhal len hviezdny Kylian Mbappe. Prečítajte si pozápasové reakcie z táborov oboch tímov. 

hlasy (zdroj: UEFA.com):

Granit Xhaka, kapitán Švajčiarska: "Je to úžasné. Vstúpili sme do histórie a sme na to veľmi hrdí. Teraz nás čakajú vo štvrťfinále Španieli, bude to ťažké, ale snívame."

Yann Sommer, brankár Švajčiarska: "To bol zápas. Mali sme šancu konečne postúpiť do štvrťfinále, čo sa nám predtým nikdy nepodarilo. Bolo to veľmi náročné po nepremenenej penalte, ale som naozaj hrdý na tím, ako sa vrátil do zápasu. Vždy sme verili.

Vladimir Petkovič, tréner Švajčiarska: "Bola to noc plná emócií. Možno až príliš."

Hugo Lloris, brankár Francúzska: "Nehľadáme výhovorky. Ak nám môže byť niečo ľúto, tak premárnené vedenie 3:1. Za tie roky sme sa mali naučiť ako to zavrieť. Prešli sme si všetkými emóciami, a úprimne, takýto futbal máme radi. Dva inkasované góly v poslednej štvrťhodine nás však bolia."

Raphael Varane, obranca Francúzska: "Je to obrovské sklamanie. Totálne sme pokazili prvý polčas. V druhom sme síce dobre zareagovali, ale nechali sme súperovi veľa priestoru a ten sa dokázal vrátiť. Rozstrel je lotéria, mali sme skórovať v predĺžení, šance sme na to mali."

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Spravili sme, čo sme potrebovali a vypracovali si náskok 3:1. Potom sme však nezvyčajne odokryli svoje slabiny. Prehra v rozstrele je vždy krutá pre tím. Kylian Mbappe je mimoriadne sklamaný, rovnako ako všetci. Nikto sa však na neho nemôže hnevať, pretože prevzal zodpovednosť a odhodlal sa na rozhodujúcu jedenástku v piatej sérii."